HUKOMMELSESTAP:  Politiet legger til grunn at de har funnet identiteten til mannen som har hatt hukommelsestap siden desember. Foto: Politiet
HUKOMMELSESTAP: Politiet legger til grunn at de har funnet identiteten til mannen som har hatt hukommelsestap siden desember. Foto: PolitietVis mer

Tsjekkisk politi bekrefter identiteten til «John Smith»

Norsk politi vil ta DNA-test for å være helt sikre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo politidistrikt har i formiddag sendt ut en pressemelding, der de presiserer informasjonen som kom ut i går, om at de tror de har identifisert «John Smith».

-  Oslo politidistrikt mottok i går kveld melding fra tsjekkisk politi om at foreldrene til mannen som siden midten av desember har levd i Oslo uten å kjenne til sin identitet, har bekreftet ham som sin sønn, heter det i meldingen.

Politiet fant fram til personene som antas å være Smiths foreldre etter tips fra personer som hadde sett bildene av ham i media.

- Etter anmodning fra norsk politi oppsøkte tsjekkisk politi i går foreldrene, som bekreftet fra foto at mannen er deres sønn, skriver politiet. 

Vil sjekke DNA Norsk politi vil likevel gjøre flere undersøkelser for å få en ytterligere, formell bekreftelse på identiten, blant annet ved selv å snakke med foreldrene og ved å sammenlikne DNA, heter det videre.

- Politiet legger per nå til grunn bekreftelsen fra tsjekkisk politi, skriver Oslo-politiet.

Mannen, som har valgt å kalle seg John Smith fordi han ikke husker navnet sitt,  ble funnet sterkt forkommen i snøen på Hasle i Oslo 14. desember. Han sier han ikke husker noen ting fra før han våknet opp på sykehuset to dager senere.

Dagbladet satt og intervjuet Smith da kriminalvakta i Oslo politidistrikt i går kveld bekreftet overfor mediene at de hadde funnet hans identitet.

Han kjente ikke til nyheten da Dagbladet fortalte ham om utviklingen i saken.

- Hva er det du forteller meg? spurte han.

- Lykkelig Senere på kvelden fikk John Smith snakket med politiet, som skal ha gitt ham beskjed om at det var en glipp at han ikke var varslet før mediene.

- Det må bekreftes at dette virkelig er foreldrene mine, men jeg tror det er sannsynlig at det er det, sier han til Dagbladet.

Han sier han fortsatt har mange ubesvarte spørsmål, men likevel er svært glad.

- Jeg føler meg reddet fra helvete. Lykke er ikke beskrivende, dette er mye mer, sier han.