Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tsjekkisk politi tømmer hyllene for «Mein Kampf»

Tsjekkisk politi slo mandag til mot bokhandlere over hele landet, i et forsøk på å beslaglegge hele restopplaget av en ny tsjekkisk oversettelse av Adolf Hitlers biografi «Mein Kampf».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tsjekkiske utgaven av «Mein Kampf» ble gitt ut over 60 år etter at Adolf Hitler selv forbød boken oversatt til tsjekkisk, som i hans øyne ikke var noe «verdig» språk.

Forlaget Otakar II begrunnet utgivelsen med et ønske om å gi tsjekkerne en anledning til å «kritisere Hitler og hans perverterte ideologi på bakgrunn av fakta».

Foreleggeren, Michal Zitko risikerer nå å bli dømt til mellom tre og fem år for utgivelsen. Opplaget på 10.000 ble lagt ut for salg i mars, og hvor mange som er solgt er uklart.

Hitlers biografi, der han blant annet skriver om raseteoriene som ledet til holocaust, er forbudt i Tyskland, Østerrike og Ungarn. I USA, Russland, Storbritannia og de fleste andre land er boken derimot fritt tilgjengelig.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media