Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tsjernomyrdin i Kina

Russlands spesialutsending Viktor Tsjernomyrdin hadde i dag samtaler med Kinas statsminister Zhu Rongji og visestatsminister Qian Qichen om Kosovo-krisen og bombingen av Kinas ambassade i Beograd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tsjernomyrdin skal også ha et møte med president Jiang Zemin.

Han ankom den kinesiske hovedstaden mandag kveld mens demonstrasjonene ennå foregikk utenfor den britiske og den amerikanske ambassaden. Tsjernomyrdin betegnet NATOs bombeangrep som «aggressiv oppførsel og en brutal handling som må fordømmes», ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Hensikten med besøket er trolig å orientere de kinesiske lederne om den såkalte G-8-avtalen som utenriksministerne fra G-7-landene og Russland ble enige om i forrige uke i Bonn.

Utkastet foreskriver utplassering av internasjonale observatører og en fredsstyrke i Kosovo-provinsen under FNs flagg, for at flyktninger og deporterte skal kunne vende tilbake til Kosovo i trygghet. G-8 landene er også enige om å finne en politisk løsning for Kosovo, som i en overgangsfase skal styres av en administrasjon. Detaljene i det siste punktet er ikke utarbeidet ennå.

Planen, som ble til etter russisk initiativ, risikerer sterk motbør fra Kina i FNs sikkerhetsråd etter bombingen av den kinesiske ambassaden.

(NTB-DPA-AFP)