Tsjernomyrdin i søkelyset etter hvitvasking

Russlands tidligere statsminister Viktor Tsjernomyrdin etterforskes i forbindelse med hvitvaskingingsskandalen i Kreml.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har sveitsisk politi sagt at de vil sikte Boris Jeltsins to døtre for bestikkelser i forbindelse med byggeprosjekter i Kreml. Nå melder NTB at sveitsiske etterforskere også sikter seg inn mot Russlands tidligere statsminister Viktor Tsjernomyrdin.

Ifølge NTB kan Tsjernomyrdin ha mottatt millioner av dollar fra et selskap som har forbindelse med skandalefirmaet Mabetex. Mabetex ble belønnet med lukrative kontrakter for renovering av Kreml og andre regjeringsbygninger, mot rundhåndede private ytelser til personer i den innerste Kreml-kretsen.

Avisen Novaja Gazeta siterer ifølge NTB en anonym etterforsker som sier at selskapet overførte store penger til Tsjernomyrdin.

For å kunne åpne sak mot Tsjernomyrdin i Sveits, må politiet få russisk påtalemyndighet med på et samarbeid, sier kilden.

Sveitsiske myndigheter varslet for tre uker siden at de vil sikte Jeltsins døtre Tatjana Datsjenko og Elena Okulova for korrupsjon i forbindelse med Mabetex-skandalen. Tiltalen skal omfatte totalt 14 personer, og Datsjenko og Okulova skal ha fått og brukt kredittkort for flere hundre millioner dollar.