Tsjernomyrdin vil ha «økonomisk diktatur»

Fungerende statsminister Viktor Tsjernomyrdin varslet det han kalte økonomisk diktatur i Russland fra neste år av. Han sa også at hans regjering går inn for å trykke opp penger for å hjelpe landet ut av den økonomiske krisen - men i kontrollerte former, la han til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en tale til Føderasjonsrådet, som er førstekammeret i den russiske nasjonalforsamling, sa Tsjernomyrdin at staten trenger penger til å betale enorme beløp i utestående lønninger og pensjoner. For å gjøre dette, må man først øke sentralbankens reserver, sa han.

Opptrykking av penger

- Hvor kan vi få tak i pengene? Ved å øke sentralbankens reserver, og ved en kontrollert opptrykking av mer penger - og jeg gjentar ordet kontrollert. Vårt land befinner seg i en kritisk situasjon, rubelen er nærmest redusert til en slags lekepenger, sa den russiske statsministeren.

Diktatur?

Tsjernomyrdin truet dessuten med å beslaglegge eiendom fra folk og bedrifter som skylder store beløp i skatt, dersom disse ikke gjør opp for seg. Fra nyttår av vil regjeringen innføre en form for økonomisk diktatur, som vil gjøre det umulig å lure seg unna sine forpliktelser som skatteborger, sa han.

- Jeg er villig til å ta det hele og fulle ansvar for disse drakoniske tiltakene, tilføyde den fungerende statsministeren. Han sa at den beste løsningen på statens inntektsproblemer på kort sikt trolig er å innføre en flat inntektsskatt på 20 prosent for alle lønnstakere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer