- Tsjetsjenia kan bombes flatt

Tsjetsjenia kan bombes flatt i løpet av ei uke, dersom Moskva gir ordre om det, sier øverstkommanderende for de russiske styrkene i Nord-Kaukasus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men general Viktor Kazantsev sier i et intervju med avisen Trud at operasjonen trolig vil ta lengre tid. Han vil ikke gå inn for klare tidsfrister for den russiske offensiven, men sier det kan ta år før offensiven kan omgjøres til en politioperasjon mot isolerte opprørerbaser. Russiske kampfly og helikoptre fortsatte i dag sine angrep i Tsjetsjenia, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

En norskledet delegasjon fra OSSE, Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, er i dag ventet til Tsjetsjenias naborepublikk Ingusjetia. Delegasjonen skal i første omgang se på situasjonen for tsjetsjenske flyktninger, men det er også ventet at de norske OSSE-utsendingene vil besøke de russisk-kontrollerte delene av Tsjetsjenia.

OSSE-delegasjonens besøk ble avtalt under statsminister Vladimir Putins besøk i Oslo, i forbindelse med toppmøtet om Midt-Østen.

(NTB)