Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tsunami-postkort kom fram etter et år

Sendte to kort fra Thailand til Norge 1. juledag i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): May Andrea Holing feiret i fjor jul på Phi Phi-øyene i Thailand med blant andre faren, søsteren og broren sin. Til sammen talte familie- og vennegjengen fra Norge 14 mennesker.

25. desember skrev May Andrea to postkort som hun sendte til Norge. Det ene var til moren og stefaren, og hun skrev:

«Kjære mams og Bong. Her er jeg - utrolig nok! De andre er på båttur i dag. Jeg slapper av her for meg selv. Ser på fisker og folk, tjatter med thailendere og leser. Får tid å nyte litt, liksom. Håper alt er bra med 2- + 4-beinte. Stor klem fra May.»

Funnet i Thailand

Men kortet kom aldri fram. Dagen etter kjempet May Andrea og familien hennes mot de enorme naturkreftene. Mirakuløst nok overlevde alle 14.

May Andrea dro hjem til Norge og funderte litt over hvor postkortene kunne ha blitt av. Hadde thailandsk postvesen klart å sende dem av gårde før bølgen kom? Etter et par uker la hun det bak seg og tenkte ikke videre over det.

Men for noen dager siden ringte en mann fra Nye Kripos.

- Han sa at han ringte i forbindelse med tsunamien, og fortalte at de hadde funnet de to postkortene. De hadde blitt levert til thailandske myndigheter, som igjen hadde sendt dem til Nye Kripos. Jeg ble varm og kald om hverandre, og ikke minst svært overrasket.

KOM FRAM TIL JUL: De to postkortene kom endelig fram, nesten et år etter at de ble postet på Phi Phi-øyene i Thailand. May Andrea Holing ble svært rørt da hun fikk dem i posten lille julaften. Foto: Privat
KOM FRAM TIL JUL: De to postkortene kom endelig fram, nesten et år etter at de ble postet på Phi Phi-øyene i Thailand. May Andrea Holing ble svært rørt da hun fikk dem i posten lille julaften. Foto: Privat Vis mer

Begynte å gråte

Hun kastet seg over telefonen og ringte umiddelbart til moren sin.

- Mamma ble så rørt at hun begynte å gråte. Selv om det bare er to postkort, så kan man vel tenke slik at dersom jeg ikke hadde overlevd, ville dette vært noe av det mest verdifulle mine nærmeste kunne få.

Lille julaften kom kortene hjem til May Andrea.

- Man ser at også de har vært i hardt vær. De har helt tydelig vært våte og så tørket, og det ene kortet er svidd i det ene hjørnet. Det er en spesiell følelse å sitte med dem i hendene, og jeg må bare takke Nye Kripos og thailandske myndigheter for den fantastiske jobben de gjør.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!