I HAVET: Grafikken viser jordskjelvets episenter, 372 km utenfor østkysten av Japan. Grafikk: US GEOLOGICAL SURVEY / EPA / NTB SCANPIX
I HAVET: Grafikken viser jordskjelvets episenter, 372 km utenfor østkysten av Japan. Grafikk: US GEOLOGICAL SURVEY / EPA / NTB SCANPIXVis mer

Tsunami-varsel etter kraftig jordskjelv utenfor Fukushima-anlegget

Hadde en styrke på 7,3.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld, norsk tid, gikk jordskjelvalarmen igjen i Japan. Skjelvet en styrke på 7,3, skriver Associated Press.

Skjelvet inntraff på østkysten, i nærheten av kjernekraftverket Fukushima. Det var så kraftig at det også var merkbart i Tokyo, 480 kilometer unna.

Fukushima-kraftverket ble i 2011 ødelagt av nettopp et jordskjelv med påfølgende tsunami, og var kilde til store kjernefysiske utslipp.

Det japanske meteorologbyrået har sendt ut et tsunamivarsel, som nå er utvidet til fem prefekturer (japanske administrative områder). Det er foreløpig ikke sendt ut noen advarsel i resten av Stillehavet.

Byrået melder i 20.30-tida at maks en meter høye bølger kan treffe østkysten av Japan, og at ødeleggelser ikke ventes, skriver BBC.