MINNESTUND: I dag ble det holdt seremonier over hele Sør-Asia for å minnes de omkomne i tsunamien, som rammet i 2004. Her fra en minnestund på Dolphin Park som ligger på stranda i den thailandske byen Patong. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
MINNESTUND: I dag ble det holdt seremonier over hele Sør-Asia for å minnes de omkomne i tsunamien, som rammet i 2004. Her fra en minnestund på Dolphin Park som ligger på stranda i den thailandske byen Patong. Foto: AP PHOTO/SCANPIXVis mer

Tsunamiofre minnet i Sør-Asia

Fire år siden naturkatastrofen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble i dag holdt minnestunder for ofrene etter tsunamikatastrofen i 2004 i en rekke sørasiatiske land.

Fra India til Indonesia ble dagen markert med stearinlys, bønnemøter og felles måltider.

Om lag 260 000 mennesker mistet livet i katastrofen, over halvparten av dem i Indonesia.

- Etter fire år kan jeg fremdeles ikke glemme hvordan jeg mistet kona og barnet mitt. I tre år lette jeg etter dem forgjeves. Nå har jeg ikke annet valg enn å akseptere at de har gått bort, sier 42 år gamle Ibrahim Musa, som deltok i en minneseremoni i Aceh-provinsen i Indonesia.

Provinsen var blant områdene som ble hardest rammet av tsunamien.

Tusenvis samlet seg i restene av en militærbase i kystbyen Meulaboh for å delta i den religiøse seremonien.

- Vi er her for å minnes martyrene som døde i tsunamien og for å gi oss kraft til å bygge opp igjen et bedre Aceh, sa ordfører Ramli Mansur til de fremmøtte.

Omkring 50 overlevende, som mistet familie, venner og hjemmene sine i tsunamien for fire år siden, sang og ba under seremonien.

Lignende seremonier ble holdt i flere moskeer rundt omkring i provinsen, blant annet i den største byen Banda Aceh, der også president Susilo Bambang Yudhoyono deltok.

Også i Thailand og India ble ofrene for tsunamien minnet fredag.

84 nordmenn mistet livet i tsunamien, mange av dem var på ferie i Thailand.


(NTB)