SOV UTE: Et nytt kraftig jordskjelv målt til 7,8 rystet kysten av Chile i natt. Innbyggere var bedt om å sove ute etter det kraftige jordskjelvet på 8,2 natt til i dag. Foto: AFP /  ALDO SOLIMANO / NTB scanpix
SOV UTE: Et nytt kraftig jordskjelv målt til 7,8 rystet kysten av Chile i natt. Innbyggere var bedt om å sove ute etter det kraftige jordskjelvet på 8,2 natt til i dag. Foto: AFP / ALDO SOLIMANO / NTB scanpixVis mer

Tsunamivarsel avblåst etter kraftig etterskjelv

Chilenske myndigheter beordrer evakuering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chile har utstedt tsunami-varsel etter at et etterskjelv rammet kysten sørvest for Iquique.
Skjelvet hadde en styrke på 7,8 og inntraff bare et døgn etter et enda kraftigere jordskjelv i samme område i havet utenfor kysten av Iquique tirsdag kveld, som kostet seks mennesker livet.

Tsunamivarselet ble utstedt både i Chile og Peru etter skjelvet som skjedde like før midnatt natt til i dag lokal tid, og tusener av mennesker som bor nær sjøen, ble bedt om å dra lenger inn i landet.

President Michelle Bachelet, som var på inspeksjonsreise i Arica etter tirsdagens skjelv, ble evakuert fra sitt hotell 40 meter fra sjøen etter det nye skjelvet. Rundt en time etter skjelvet meldte den chilenske marinen at de første bølgene på rundt en meters høyde var nådd kysten mellom Iquique og Pisagua i Nord-Chile. Deretter ble tsunamivarselet opphevet, melder NTB.

Foreløpig er det ikke meldt om store skader.

Etter tirsdagens skjelv ble det registrert en rekke etterskjelv med styrke mellom 4 og 6.

Befolkningen i området sov ute etter det første skjelvet og hadde knapt returnert hjem før det nye skjelvet rammet.