Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tsunamivarsel avblåst etter to kraftige jordskjelv

Ingen skal være skadet.

TVILLINGSKJELV: Her skjedde de to jordskjelvene. Foto: Google Earth/Dagbladet
TVILLINGSKJELV: Her skjedde de to jordskjelvene. Foto: Google Earth/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • Er du i nærheten av det rammede området eller kjenner du noen som er i nærheten? Kontakt Dagbladet på 24 00 00 00, SMS/MMS til 2400 eller epost til 2400@db.no epost.

(Dagbladet): SISTE (02.45): Ifølge Reuters og BBC er tsunamivarslene avblåst.

02.30: The Pacific Tsunami Warning Centre bekrefter at rystelsene har utløst en jordskjelvbølge som kan føre til ødeleggelser i nærheten av episentrene, skriver NTB.

Ifølge Reuters evakueres befolkningen på Ny Caledonia. Politiet venter at tsunamien skal slå til på østkysten om kort tid.Også på Loyalty Islands har folk fått beskjed om å komme seg bort fra kysten og opp i høyden. I den lavtliggende øystaten Tuvalu er innbyggerne ved sjøen i ferd med å trekke inn i landet.

----
To kraftige jordskjelv ble rundt klokka ett norsk tid målt til 7,3 og 7,8 på Richters skala, melder CNN. (først ble det meldt om ett målt til 8,1). Skjelvene rammet nordvestkysten stillehavsøya Santo i øystaten Vanuatu i det sørlige Stillehavet. Skjelvene skjedde mellom Vanuatu og Solomon-øyene.

Ifølge US Geological Survey (USGS) lå episenteret 37 mil nordvest for Santo, og det er sendt ut tsunamivarsel som omfatter et betydelig område sørvest i Stillehavet.

Ingen skadde
Det er ifølge Reuters ikke meldt om skadde eller materielle ødeleggelser av skjelvene som ble utløst torsdag morgen lokal tid.

Det er sendt ut tsunamivarsel som omfatter et stort område sørvest i Stillehavet. Det er fare for jordskjelvbølger så langt unna som Hawaii, Australia, New Zealand og Indonesia. I tillegg kan tsunamien nå Papua New Guinea, Fiji og en rekke andre øystater og territorier, ifølge The Pacific tsunami Warning Centre.

Kort tid tidligere kom det melding om et jordskjelv ved øygruppa Sulu i nærheten av Filippinene. Dette skjelvet målte 6,7 på Richters skala, ifølge US Geological Survey. Der ble det ikke utsendt noe tsunamivarsel. Dette skjelvet har ifølge USGS ingenting med de to kraftige jordskjelvene ved Vanuatu å gjøre.

Tsunamivarselet kommer noen uker etter jordskjelvet som rystet stillehavsøyene Samoa, Tonga og Amerikanske Samoa. Skjelvet målte 8,7 på Richters skala, og utløste en tsunami som drepte minst 178 mennesker.

Blir evakuert
Ifølge Reuters blir nå folk i de elleve landene som har mottatt varsel evakuert til høyere land.

Ifølge Reuters evakueres befolkningen på Ny Caledonia. Politiet venter at tsunamien skal slå til på østkysten om kort tid.Også på Loyalty Islands har folk fått beskjed om å komme seg bort fra kysten og opp i høyden. I den lavtliggende øystaten Tuvalu er innbyggerne ved sjøen i ferd med å trekke inn i landet.

Dagbladet kommer med mer.

KRAFTIG: Dette kartet fra USGS viser skjelvet som målte 7,8 på Richters skala. Foto: REUTERS/Scanpix
KRAFTIG: Dette kartet fra USGS viser skjelvet som målte 7,8 på Richters skala. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling