Tsunamivarsel etter stort jordskjelv utenfor Indonesia

Målte 8,7 på jordskjelvskalaen, etterskjelvet var på 6,5.

ENORMT ØDELEGGELSESPOTENSIALE: Jordskjelvet på 32 kilometers dyp under havbunnen kan ha satt i gang en dødelig tsunami i Det indiske hav. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
ENORMT ØDELEGGELSESPOTENSIALE: Jordskjelvet på 32 kilometers dyp under havbunnen kan ha satt i gang en dødelig tsunami i Det indiske hav. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Er du i områder som har blitt rammet av jordskjelvet og har fått tsunamivarsel? Ta kontakt med oss på 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

(Dagbladet): Det er utstedt tsunamivarsel etter et jordskjelv utenfor Aceh-provinsen i Indonesia, melder BBC.

De første meldingene gikk ut på at jordskjelvet hadde en styrke på 8,9, omtrent like kraftig som det utenfor Japan 11. mars 2011, men kort tid senere kunngjorde USAs geologiske institutt at styrken var 8,7 og at episenteret var på 32 kilometers dyp.

Det har akkurat blitt registrert et etterskjelv som målte 6,5 på jordskjelvskalaen.

The Pacific Tsunami Warning Center sier ifølge BBC at det ikke er kjent ennå om jordskjelvet har forårsaken en tsunami, men sier at myundighetene skal ta alle forholdsregler.

Hvis skjelvet har utløst en tsunami er estimert tidspunkt for når den treffer Banda Aceh klokka 11.31 i dag.

Varselsentere for tsunamier sier at jordskjelvet var av en slik styrke at det potensielt kan forårsake en stor tsunami, som kan treffe land rundt store deler av det indiske havet.

Tsunamivarselet har gått ut til Indonesia, India, Sri Lanka, Australia, Myanmar, Thailand, Maldivene, Malaysia, Mauritius, Seychelle, pakistan, Somalia, Oman, Madagaskar, Iran, Uae, Jemen, Komorene, Bangladesh, Tanzania, Mosambik, Kenya, Sør Afrika og Singapore.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer