Tsunamivarsel i Indonesia avblåst

Myndighetene varslet om tsunami ettter et kraftig jordskjelv, som målte 8,2 på Richters skala. Minst en bekreftet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det kraftige jordskjelvet som rammet Sumatra i Indonesia onsdag, er oppgradert til 8,2 på Richters skala, ifølge det amerikanske geologiske instituttet. Det melder NTB. 

Lokale tjenestemenn sier til indonesisk radio at minst én person mistet livet i det ødeleggende skjelvet, og flere titall personer er såret. Skjelvet ble først målt til 7,9 på Richters skala.

 Fjernsynskanalen Global melder at flere bygninger har kollapset i Padang, vest på Sumatra, skriver NTB. Også andre medier melder om at bygninger på Sumatra har rast sammen og begynt å brenne.

Indonesiske myndigheter sendte først ut et tsunamivarsel for Bengkulu-provinsen sørvest på Sumatra etter jordskjelvet, men varselet ble senere trukket tilbake.

Jordskjelvet var så kraftig at høyhus begynte å svaie i Indonesias hovedstad Jakarta, som ligger flere hundre kilometer lenger øst. Enkelte bygninger i byen ble evakuert etter skjelvet.

BYGNING RASTE: Redningsarbeidere ved ruinene av en sammenrast bygning i byen Padang på øya Sumatra i Indonesia. Flere titalls personer skal være skadd, og en person er bekreftet omkommet. Foto: REUTERS TV/SCANPIX
BYGNING RASTE: Redningsarbeidere ved ruinene av en sammenrast bygning i byen Padang på øya Sumatra i Indonesia. Flere titalls personer skal være skadd, og en person er bekreftet omkommet. Foto: REUTERS TV/SCANPIX Vis mer