Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tsunamivarsel i New Zealand avblåst

Kraftig jordskjelv utenfor New Zealand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tsunamivarselet som ble utstedt for New Zealand og Tonga etter et jordskjelv er nå trukket tilbake. Det undersjøiske skjelvet målte 7,8 på Richters skala.

Silivforsvaret i New Zealand sier de vurderte risikoen etter det kraftige skjelvet og ba beboere i de utsatte områdene om å holde seg unna kystlinjen, skriver The Australian.

Pacific Tsunami Warning Center bekreftet at en tsunami har oppstått etter skjelvet. De ba myndighetene bør gjøre seg klare og kjenne til muligheten for at en tsunami kan komme, men trakk kort tid etter varselet tilbake.

Hvis ingen store bølger observeres innen to timer etter den antatte tiden kan man anta at faren er over. Båter kan allikevel være i fare i flere timer på grunn av sterke strømmer, melder Pacific Tsunami Warning Center.

Selv om tsunamivarselet er avblåst bes folk om å holde seg unna strendene. Små bølger kan komme, men trolig ikke størr enn en meter, ifølge TVNZ.