Tsvangirai har søkt tilflukt i den nederlandske ambassaden

Mer enn 60 personer arrestert i Zimbabwe i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Zimbabwes opposisjonsleder Morgan Tsvangirai har søkt tilflukt i den nederlandske ambassaden i Zimbabwes hovedstad Harare, ifølge CNN.

En talsmann ved Nederlands utenriksdepartement bekrefter at Tsvangirai har oppholdt seg på den nederlandske ambassaden i natt, men opplyser at han ikke har søkt om asyl.

Nederlands utenriksminister Maxime Verhagen har sagt at dersom opposisjonspolitikeren trenger sikkerhet, er han velkommen til å bli.

Tsvangirai, som leder partiet Movement for Democratic Change (MDC), trakk seg søndag fra andre og avgjørende omgang i presidentvalget i Zimbabwe, på grunn av den politiske volden i landet.

MDC hevder at 86 av deres tilhengere er blitt drept og 200 000 drevet fra sine hjem siden første valgrunde 29. mars i år.

Les: Her banker de opposisjonen.

Tilbaketrekkingen har ikke så langt ført til roligere forhold i det kriserammede landet. Mer enn 60 personer ble i dag arrestert da politiet raidet hovedkvarteret til opposisjonspartiet.

Flere av de arresterte skal være kvinner og barn som hadde søkt tilflukt i hovedkvarteret etter å ha blitt utsatt for den politiske volden.

En talsperson for president Robert Mugabe sier razziaen er en del av jakt på «lovløse elementer som har brakt så mye vold til Zimbabwe» og at det ikke dreide seg om flere enn 39 personer, ifølge CNN.

PROTESTERTE MOT VOLDEN: Morgan Tsvangirai trakk seg fra andre valgrunde i går. I dag har 60 personer tilknyttet opposisjonen blitt arrestert, deriblant flere barn. Foto: REUTERS/SCANPIX
PROTESTERTE MOT VOLDEN: Morgan Tsvangirai trakk seg fra andre valgrunde i går. I dag har 60 personer tilknyttet opposisjonen blitt arrestert, deriblant flere barn. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Tsvangirai har søkt tilflukt i den nederlandske ambassaden
<B>I SIKKERHET</B>: Morgan Tsvangirai tilbrakte natta på den nederlandske ambassaden i Harare.
<B>RAIDET</B>: Politet raidet i dag hovedkontoret til opposisjonspartiet.