Tsvangirai kollidert med lastebil fra britisk bistandsorganisasjon

Men påkjørselen som drepte statsministerens kone kan ha vært et attentat.

I TRAFIKKULYKKE I GÅR: Zimbabwes statsminister Morgan Tsvangirai slapp relativt uskadd fra fredagens bilulykke, som kostet kona Susan livet. Foto: REUTERS/Howard Burditt/Scanpix
I TRAFIKKULYKKE I GÅR: Zimbabwes statsminister Morgan Tsvangirai slapp relativt uskadd fra fredagens bilulykke, som kostet kona Susan livet. Foto: REUTERS/Howard Burditt/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lastebilen som kolliderte med Zimbabwes statsminister Morgan Tsvangirai fredag, tilhørte amerikanske og britiske bistandsorganisasjoner.

Bilen tilhørte en kontraktør som arbeidet for amerikanske og britiske bistandsorganisasjoner, og var merket USAID, melder amerikanske ABC News.

Sjåføren, som ble arrestert etter den kraftige kollisjonen, var ansatt av en britisk organisasjon, opplyser amerikanske kilder.

Morgan Tsvangirai fikk ingen større skader, men mistet kona Susan i kollisjonen i Buhera-området sørøst i landet, melder NTB.

De to hadde vært gift i 31 år og hadde seks barn sammen, ifølge Times Online.

Lastebilen var ifølge ABC News ute på et rutinemessig oppdrag, da sjåføren tilsynelatende mistet kontrollen og kom over i motgående kjørefelt. Tsvangirais bil ble truffet og kastet rundt flere ganger.

Susan Tsvangirai skal ha blitt kastet ut av bilen, mens mannen ble sittende fast inni bilvraket.

Ingenting tyder på at kollisjonen skyltes noe annet enn en ulykke, selv om den tidligere opposisjonslederen har mektige fiender i det gamle regjeringspartiet ZANU-PF.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer