Tsvangirai stikker til nabolandet

For medisinske undersøkelser og for å hvile ut etter dødsulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Zimbabwes statsminister Morgan Tsvangirai er på vei til nabolandet Botswana, melder kilder nær statsministeren til BBC.

En kilde sier statsministeren er utslitt og trenger tid til å samle seg etter det som har skjedd. Samtidig sier partiet MDC at de vil gjennomføre sin egen etterforskning av bilulykken. Men ingen i partiet har gått offentlig ut med mistanken om at det er noe muffens med hendelsen.

Svært spentTsvangirai har tilbrakt mye tid i Botswana for å være tryggere som opposisjonsleder mot det sittende regimet til Robert Mugabe. Han kom tilbake til Zimbabwe 17. januar for å danne samlingsregjeringen som kom i stand som et kompromiss med Mugabe og hans parti Zanu-PF.

Det er svært spent mellom de to mennene og partiene, og en av Tsvangirais nærmeste rådgivere, ministerkandidat Roy Bennett, sitter fremdeles i varetekt anklaget for å ha vært del av et angivelig komplott for å drepe Mugabe.

Tsvangirai ble i ettermiddag utskrevet fra sykehuset han har vært på siden dødsulykken i går, der han mistet sin kone Susan (50).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer