Tsvangirai tror han og kona ble påkjørt med vilje

- Vanlig måte for Mugabe å kvitte seg med fiender, sier tidligere Zimbabwe-ambassadør.

KJØRTE PÅ STATSMINISTERBILEN: Susan Tsvangirai omkom etter at bilen hun og mannen Morgan Tsvangirai satt i ble påkjørt av denne bilen i går. Foto: AP/Scanpix
KJØRTE PÅ STATSMINISTERBILEN: Susan Tsvangirai omkom etter at bilen hun og mannen Morgan Tsvangirai satt i ble påkjørt av denne bilen i går. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Morgan Tsvangirai tror han og kona Susan Tsvangirai ble påkjørt med vilje i går. Bilen de satt i ble påkjørt av en lastebil som tilhørte en lokal partner av amerikanske og britiske bistandsorganisasjoner.

Seksbarnsmoren Susan Tsvangirai, som hadde vært gift med den nyvalgte statsministeren i 31 år, omkom i kollisjonen.

Medlemmer av Tsvangirais parti, Movement for Democratic Change (MDC), sier til CNN at Tsvangirai selv sier han tror at de ble påkjørt med vilje. - Skulle vært bedre sikretMDC vil nå granske ulykken grundig. Ifølge partiets talsmann Nelson Chamisa vil de nå undersøke hvorvidt det er uavklarte momenter ved ulykken som eventuelt tyder på at det var noe annet enn en ulykke, skriver NTB.En av partiets ledere, Tendai Biti, sa fredag at bilen Tsvangirai kjørte i skulle ha vært sikret bedre.

- Hadde de hatt politieskorte, er det ikke sikkert dette ville skjedd, sa han på en pressekonferanse fredag.

Susan Tsvangirai ble kastet ut av bilen, som rullet rundt tre ganger, og ble erklært død ved ankomst til sykehuset.Lastebilen som traff statsministerbilen tilhørte en kontraktør som arbeidet for amerikanske og britiske bistandsorganisasjoner, og var merket USAID, melder amerikanske ABC News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer