BILULYKKE: Zimbabwes statsminister, Morgan Tsvangirai, var fredag involvert i en biluykke. Tsvangirai overlevder, men hans kone Susan omkom.
BILULYKKE: Zimbabwes statsminister, Morgan Tsvangirai, var fredag involvert i en biluykke. Tsvangirai overlevder, men hans kone Susan omkom.Vis mer

Tsvangirais kone drept i bilulykke

Zimbabwes statsminister og følge påkjørt av lastebil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Zimbabwes statsminister Morgan Tsvangirai med følge var på vei til hjembygda Buhera sør for hovedstaden Harare, da de kolliderte med en lastebil.

Tsvangirai ble hastet til et sykehus i Harare for behandling, og Reuters melder at statsministerens tilstand ikke er kritisk.

En kilde i Tsvangirais parti, MDC, forteller til Reuters at Tsvangirais kone Susan skal ha blitt drept i ulykken.

Sovende sjåfør
Ifølge nyhetsbyrået AFP skal bilen ekteparet satt i ha krasjet med en lastebil.

- Han ble truffet av en lastebil. Sjåføren skal ha sovet. Tsvangirai var på vei til hjembygda Buhera der han skulle lede et møte, sier en en MDC-statsråd til AFP.

Partileder Morgan Tsvangirai ble tatt i ed som Zimbabwes statsminister tirsdag denne uken.

President i Zimbabwe, Robert Mugabe, har styrt landet eneveldig og med jernhånd i nesten 30 år, og etter lange forhandlinger gikk Mugabe med på en maktdeling med Tsvangirai og hans parti MDC.

Tsvangirai har møtt enorme utfordringer som landets nye statsminister. Zimbabwe har en økonomi som har falt fullstendig sammen. Landet har en arbeidsledighet på 94 prosent, hyperinflasjon på over 230 millioner prosent og sliter med matmangel og en alvorlig koleraepidemi.