Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Tuan Agam» kom aldri fram til dyreparken i live

Den utrydningstruede sumatriske tigeren skulle få et nytt og bedre liv i dyreparken.

UTRYDNINGSTRUET TIGER DØDE: Den sjeldne tigeren som har fått navnet «Tuan Agam», skulle fraktes til en dyrepark i Indonesia for å skånes mot krypskyttere. På grunn av klager fra passasjerene fikk ikke tigeren fortsette flyturen og ble sendt tilbake. Denne turen overlevde den ikke og ble funnet død i buret sitt. Foto: HOTLI SIMANJUNTAK / EPA / NTB SCANPIX
UTRYDNINGSTRUET TIGER DØDE: Den sjeldne tigeren som har fått navnet «Tuan Agam», skulle fraktes til en dyrepark i Indonesia for å skånes mot krypskyttere. På grunn av klager fra passasjerene fikk ikke tigeren fortsette flyturen og ble sendt tilbake. Denne turen overlevde den ikke og ble funnet død i buret sitt. Foto: HOTLI SIMANJUNTAK / EPA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene i Indonesia har satt igang en etterforskning etter at en sumatrisk tiger døde under en flytur, skriver Sydney Morning Herald.

Den sjeldne tigeren som har fått navnet «Tuan Agam», skulle fraktes til en dyrepark for å skånes mot krypskyttere. Den store katten kom aldri fram i live.

Afan Absori, talsmann for den lokale viltnemda, sier at den kritisk utrydningstruede tigeren skulle fraktes fra Banda Aceh og til Jaba Island sammen med flere andre dyr. Her skulle de få et nytt liv i den lokale dyreparken.

Klarte ikke flyturen På grunn av dårlig lukt og klager fra fra passasjerene, valgte flyselskapet Garuda Indonesia å mellomlande i Medan. Her ble dyrene fjernet fra lasterommet, for så å bli fraktet tilbake til Banda Aceh.

Den syv år gamle tigeren skal ha dødd under flyturen tilbake og ble funnet liggende død i buret da dyrene ble losset av.

- Obduksjonen viser et brukket bein og skader i ansiktet. Grunnen til skadene blir nå undersøkt, sier Absori.

Den sumatriske tigeren er den mest truede rasen av tigere, og det er kun 400 eksemplarer igjen. Dette er en kraftig nedgang fra 1970-tallet da bestanden var på rundt 1000 dyr. Ødeleggelse av skog og krypskyting er årsakene til nedgangen.

KUN 400 IGJEN: Den kritisk utrydningstruede sumatriske tigeren minker stadig i antall. Ødeleggelse av skog og krypskyttere er årsaken til dette. I dag finnes det rundt 400 levende dyr igjen - en kraftig nedgang fra rundt 1000 dyr på 1970-tallet. Tigeren lever kun på Sumatra i Indonesia og i dyreparker rundt om i verden. Foto: TAMMY SPRATT / SAN DIEGO ZOO / AP Photo / NTB SCANPIX
KUN 400 IGJEN: Den kritisk utrydningstruede sumatriske tigeren minker stadig i antall. Ødeleggelse av skog og krypskyttere er årsaken til dette. I dag finnes det rundt 400 levende dyr igjen - en kraftig nedgang fra rundt 1000 dyr på 1970-tallet. Tigeren lever kun på Sumatra i Indonesia og i dyreparker rundt om i verden. Foto: TAMMY SPRATT / SAN DIEGO ZOO / AP Photo / NTB SCANPIX Vis mer