Tub-pasient funnet

Tsjetsjeneren fra asylmottaket på Toten er pågrepet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 32 år gamle mannen fra Tsjetsjenia som lider av smittefarlig tuberkulose og var etterlyst av politiet, skal sendes tilbake til mottaket på Toten i Oppland, opplyser Utlendingsdirektoratet (UDI).

Mannen forsvant fra mottaket torsdag 8. juli og ble etterlyst av politiet tirsdag denne uken. Onsdag klokka 11 ble han funnet av politiet i Oslo. Mannen lider av smittefarlig tuberkulose og er underlagt tvungen medisinering. Politiet i Oslo tok ham med til legevakten. Nå skal han tilbake til asylmottaket på Toten.

- Når en person forsvinner fra et mottak, skrives de automatisk ut av mottaket etter tre døgn. Når folk dukker opp igjen, har regionene der personen bodde på mottak før de forsvant, ansvaret for å finne mottaksplass igjen. Derfor er det naturlig at mannen nå sendes tilbake til mottaket på Toten, sier regiondirektør Geir Halmrast i region Indre Østland i UDI til NTB.

Halmrast legger til at mannen har søkt asyl og at søknaden er under behandling.

Operasjonsleder Siv Opsahl i Vestoppland politidistrikt opplyser at det var kommunelegen i Østre Toten som ba politiet etterlyse den smittefarlige tuberkulosepasienten tirsdag.

(NTB)