Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tuberkulose-sjekk av flyktninger

Helsekontoret ved transittmottaket på Tanum i Bærum kommune i Akershus vil ta skjermbilde og pirquetprøve av de 91 kosovoalbanske flyktningene som i morges ankom Tanum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vet at flyktningene kommer fra et område der tuberkulose er utbredt, så vi ønsker å kartlegge om dette er noe de har med seg, sier lederen for helsekontoret ved Røde Kors' mottakssentral for asylsøkere, Sissel Olstad til NTB.

To leger og to sykepleiere var på mottaket på Tanum da flyktningene kom med buss fra Gardermoen ved 5.30-tiden tirsdag morgen.

Den første legesjekken av flyktningene viste at helsetilstanden deres er relativt god.

- Men vi vil vurdere hver enkelt nærmere. Det er forkjølelsestid, så det kan bli mer sykdom, sier Olstad.

Blant flyktningene er det rundt 30 barn, den minste bare 15 dager gammel. To av kvinnene er høygravide, og rundt 50 av flyktningene er eldre mennesker.

- Vi vet for lite om hva flyktningene har vært gjennom. I de første dagene sjekker vi den fysiske helsen, mens det etter noen dager kan være aktuelt med krisepsykiatri, sier Olstad.

(NTB)