Tufte er konge!

Det mener Kongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Under den årlige middagen med landets 19 regjeringsmedlemmer og  169 stortingsrepresentanter, valgte Kongen å rette søkelyset mot de som sliter med prestasjonspress og ikke når opp i et hardt konkurransesamfunn.

Kongen uttykte bekymring for utbredelsen av kåringen av vinnere - og dermed også tapere - i samfunnet.

Hverdagsheltene fra realityserien Tufte er derfor et gledelig lyspunkt, mente Kongen.

- Midt oppi dette er TV-serien om fotballaget Tufte en befriende motvekt. Der møter vi hyggelige, alminnelige personer som definitivt ikke er perfekte eller behersker alt.

- Kanskje er det gjenkjennelsen som er den viktigste grunnen til at Tufte er blitt en slik suksess. Vi er mange som ikke alltid lykkes med alt, og som kjenner oss igjen i deres problemer på fotballbanen, sa Kongen i sin tale på Slottet. 
 

Kongen er med andre ord blant de 700.000-800.000 som hver uke følger med på de populære fotballheltene på TV Norge. Billettene til lørdagens kamp mot Vålerenga er for lengst utsolgt.   

Mens Tufte-spillerne fikk skryt, kom Kongen med et spark til politikerne. Etter hans mening kunne det virke som om de var for opptatt av å underholde. 

- Mens politiske debatter og partilederutspørringer tidligere bar preg av gravalvor, må deltakerne nå ha medieappell og nærmest stjele showet for å bli lagt merke til. Kanskje er det nødvendig å finne en balansegang mellom det å alltid måtte by på seg selv og det å få fram et budskap? sa Kongen.

ANTIHELTER BLIR HELTER: Også Kongen har latt seg sjarmere av fotballspillerne fra realityserien Tufte. Foto: Scanpix
ANTIHELTER BLIR HELTER: Også Kongen har latt seg sjarmere av fotballspillerne fra realityserien Tufte. Foto: Scanpix Vis mer
b>SLOTTSMIDDAG I DAG: 19 fra regjeringa og 169 stortingsrepresentanter er invitert til middag på Slottet i dag. Under talen fokuserte Kongen blant annet på TV-serien Heia Tufte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer