Tufte-Martin torde ikke vise rumpa

Tufte-Martin opplevde en av sine beste dager i går, selv om han ble lurt til å løpe i ring og bedt om å vise rumpa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 26 år gamle rollespillfantasten og datanerden fra Oslo, Martin Bull Gudmundsen, er blitt den mest populære av Tufte-gutta. Det fikk han merke under kampen mot Tippeliga-mestrene fra Vålerenga, som foregikk for smekkfullt hus i innendørsarenaen Valhall i går.

Flere ganger mens den skjeggete og ikke altfor ballsikre Martin var på banen, mottok han rungende heiarop blant annet da Vålerengas André Muri - muligens for å være litt slem -passerte ham med ballen, for så å løpe i ring rundt ham.

Men Martin syntes ikke det gjorde noe:

- Jeg ble glad da han gjorde det. Da fikk jeg jo flere sjanser til å takle ham!

Skummelt med 5000 publikummere

Tufte tapte som kjent 1-15, og et par av målene kan Martin ta på sin kappe. For eksempel da han som høyreback slurvet, og lot Vålerengas (og landslagets) Christian Grindheim løpe gjennom og motta et innlegg som han ekspederte i mål.

Men innsatsen var det ingenting å si på, og etter kampen konkluderte Martin slik:

- Vi ga alt, gjorde det rimelig bra, fikk et mål og ga Vålerenga hard motstand hele veien. Det var innmari morsomt.

- Hvordan var det å spille foran over 5000 tilskuere, som alle heiet på dere?

- I begynnelsen var det litt skummelt med alle de folkene. Men etterhvert kom publikum i bakgrunnen, for man ble jo så engasjert i selve kampen, svarer Martin blidt.

Gutta fortsetter å trene

- Hva med framtida? Er det slutt for Tufte når tv-serien slutter?

- Vi har lyst til å fortsette å trene sammen. Så får vi jo vente og se hvorvidt TV Norge lager en ny serie med oss. Men den dagen det ikke er gøy mer, da slutter jeg.

- Hva er det som gjør Tufte så spesielt?

- Vi prøver å gi hverandre oppmuntringer hele tida. Vi smiler ofte til hverandre, og gir skulderklapp i stedet for kjeft.

Torde ikke «moone»

I kaoset etter kampen sang Klanen til Vålerenga høyere og høyere fra tribunen: «Rumpa til Martin! Vi vil se rumpa til Martin!»

Det skortet ikke på lysten til å gjøre den lille revestreken - en greie som Vålerenga og Klanen har hatt i flere år. Men det skortet på motet.

- Jeg er for sjenert, sa Martin til Dagbladet mens han stod på banen og hørte hva Klanen sang.

Så motet han seg opp til i alle fall å gå bort til Klanens del av tribunen. Her høstet han forventningsfull applaus inntil han avvergende begynte å vifte med armene for å vise at han ikke torde.

Hvilket fikk Klanen til å rope på Erik Thorstvedts rumpe i stedet. Med betydelig hell. Etterpå sa Martin til Dagbladet:

- Jeg lover at jeg neste gang vi spiller mot Vålerenga, skal prøve å overvinne denne psykiske barrieren.

Likte seg som hiphop\'er

På pressekonferansen tidligere på dagen (der en av dem treffende uttalte at dersom sport er underholdning, så er Tufte-gutta toppidrettsutøvere), sa en usikker Martin:

- Jeg tror jeg skal spille på en av vingene, det bruker å variere litt.

- Er du best med høyre eller venstre fot?

- Jeg vet ikke helt. Jeg får til andre ting med venstre enn med høyre, merker jeg. Men usikkert hvilken som er best.

- Hva er det morsomste du har gjort med Tufte foruten denne kampen mot Vålerenga?

- Musikkvideo-innspillanga, der jeg fikk synge ett av versene og leke hiphop\'er. Det var mye energi i den innspillinga. Hiphop er jo også en svært verbal musikkform, og jeg liker språk, så den opplevelsen var stor.

Snakker lite om damer

- Hva skjer videre med deg utenfor fotballbanen?

- Jeg har fem semestere igjen av profesjonsstudiet i psykologi. Det akter jeg å fullføre. Siden vil jeg vel jobbe med en kombinasjon av psykologi og samfunn, tenker jeg.

I tillegg til studioene holder Martin Bull Gudmundsen på med rollespill og interesserer seg sterkt for science fiction. Til vanlig bor han på en studenthybel ved Sogn i Oslo, men som han sier:

- Det er ikke sjelden jeg overnatte i stua til moren min.

Det eneste Martin ikke vil snakke om, er damer. Det synes han blir for privat, midt opp i alt.

ETTER-FEST: Martin (midt i bildet) feiret med å synge Tufte-sangen sammen med lagkameratene på banketten etter Vålerenga-kampen
TØR IKKE: Martin vifter avvergende med hendene og forsøker uten ord å forklarer Klanen at han ikke tør å vise dem rumpa.
RUNDT...: Vålerengas André Muri passerer Martin Bull Gudmundsen på Tufte IL under gårdagens kamp.
...OG RUNDT: Muri tar en ekstra runde, og Martin gjør sitt beste for å holde følge med elitespilleren. Begge høster latterkuler og stormende applaus etter manøveren.
NULL PEILING: Martin ante ikke hvem Start-trener Tom Nordlie var. Da Nordlie forsøkte å oppnå kontakt, svarte Martin: «Vent lit, jeg er midt i en annen samtale her». Så snudde han seg bort og gjorde seg ferdig, før han lot Nordlie slippe til.
TIL ALBUMET: Det Tom Nordlie ville, var å få et bilde av seg sjøl og gutta sine sammen med Martin. Og det fikk han. Gutta heter Daniel og Leander.
KLEMMER: I stedet for å håndhilse klemte alle spillerne hverandre før kamp. Her får Martin go\'klem av Kjetil Rekdal.