- Tull å kalle oss Israel-hatere

Seniorforsker Cecilie Hellestveit mener allikevel NTNU burde invitert forskere med et bredere grunnlag.

MENER BALANSEN KUNNE VÆRT BEDRE: Seniorforsker Cecilie Hellestveit ved Norsk senter for menneskerettigheter, mener det er tullete å kritisere seminarrekken ved NTNU som israelfiendtlig, men mener et bredere utvalg av forskere ville styrket det faglige innholdet. Foto: Agnete Brun, MAGASINET / Dagbladet
MENER BALANSEN KUNNE VÆRT BEDRE: Seniorforsker Cecilie Hellestveit ved Norsk senter for menneskerettigheter, mener det er tullete å kritisere seminarrekken ved NTNU som israelfiendtlig, men mener et bredere utvalg av forskere ville styrket det faglige innholdet. Foto: Agnete Brun, MAGASINET / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): - Det er prisverdig at NTNU tar på seg en åpen forelesnings- serie om konflikten i Midtøsten. Jeg er udelt positiv til tiltaket og det er en populær foredragsrekke med stort oppmøte, sier seniorforsker Cecilie Hellestveit ved Norsk senter for menneskerettigheter til Dagbladet.

Hun holdt den første av seks forelesninger i serien «Israel-Palestina-konflikten: Hva er forskningsbasert kunnskap?» ved NTNU i Trondheim.

Sammen med fem andre akademikere ble hun i går stemplet som «Israel-hater» i israelske Haaretz.

Sendte protestPå lista over foredrags- holdere står blant annet flere som har markert seg for en akademisk boikott av Israel. Andre er kritiske til dagsaktuell Israelsk politikk. Seminarrekken har ført til at den israelske ambassaden i Oslo sendte en offisiell protest til NTNU-rektor Torbjørn Digernes.- Jeg kan ikke hjelpe for å lure på om «inngangs- billetten» til et slikt seminar er utskjelling av Israel, skriver ambassaderåd ved Israels ambassade i Norge, Aviad Ivri.

Direktør Nils Butenschøn ved Norsk senter for menneskerettigheter mener problemet ligger hos israelske myndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer