Tull fra Trude Ringheim

Det er ikke noe mål for meg å holde flest mulig misbrukere i rusmiljøet i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NARKOMANE I BYEN: Trude Ringheim skriver 18. desember at Oslo kommune har få væresteder for rusmisbrukere, og at de stedene som eksisterer er uegnet og ligger usentralt. Dette er bare noe tull. Visst kunne tilbudet vært enda større, men vi bruker nesten en halv milliard kroner i året bare på rusinstitusjoner. Vi har tilbud på Bislet, Tøyen, St. Hanshaugen, Ila og Kjølberggata for å nevne noen få steder. Hvis Ringheim vil karakterisere dette som usentralt så har hun en underlig definisjon på hva usentralt er.

Det er ikke noe mål for meg å holde flest mulig misbrukere i rusmiljøet i Oslo sentrum. Jeg vil jobbe for å hjelpe folk tilbake til nærmiljøet sitt, enten det er i Oslos bydeler eller i andre kommuner.

Oslo kommune har nok døgnovernattingssteder i forhold til behovet. Alle som har krav på å få akuttovernatting av kommunen får dette. Det jobbes godt i Oslo med å utvikle nye botiltak for rusmisbrukere slik at flere kan få en permanent bolig. Oslo har hatt en stor reduksjon av antallet som ikke har en fast bolig, mens de øvrige kommunene i landet samlet sett har en øking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer