Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tulla

Britiske Eric Walderman lot hele verden tro at han var en skikkelig krigshelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kriger, som ellers i livet, er det et stort behov for helter. Den britiske soldaten Eric Walderman så sitt snitt til å stikke av med helterollen. Kommandosoldaten ble hyllet verden over for å ha lurt døden, og holdt fram en gjennomhullet hjelm som bevis på heltemotet. Nå melder The Sun at han ikke var fullt så modig som han ville ha det til. Riktignok var hjelmen full av kulehull, men den godeste mr. Walderman hadde slett ikke hjelmen på hodet da skuddene falt.

Hjelmen ble truffet av medsoldatene i den britiske hæren, da de forsøkte å treffe et udetonert anti-stridsvognvåpen, skriver avisa.

Eric tok hjelmen på seg og poserte villig for fotografene i det sørlige Irak. Han ga metervis med intervjuer hvor han forklarte seg om sin mirakuløse redning. Først da The Sun vil skrive en oppfølger om Eric kom det fram at det dreide seg om en misforståelse.

- Jeg er redd journalistene er blitt lurt. Alle kommandosoldater har en fantastisk sans for humor. Gutter er gutter, sier en offiser til avisa.

BARE TULL: Eric Walderman ble på ingen måte beskutt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media