Tune anmeldt, ulykkelig og nedbrutt

Advokatfullmektig Terje Tune beklager nå sine handlinger overfor klienter, advokatstanden og UDI. Tune er anmeldt for falsk forklaring etter asylavsløringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UDI anmeldte i går Tune for mulig falsk forklaring og for mulige brudd på utlendingsloven.

- Jeg innser at jeg gikk for langt i min rådgivning. Som advokatfullmektig kan jeg ikke gjøre det, sier Terje Tune til Dagbladet gjennom sin advokat John Chr. Elden.

Etter å ha blitt avslørt av TV2 og skjult kamera, valgte 38-åringen å gå under jorda.

- Jeg har ikke oppfordret til å avgi falske forklaringer, hevder Tune gjennom advokat Elden.

Gikk for langt

Advokaten understreker at Terje Tune var ansatt som fullmektig i advokatfirmaet Furuholmen i Oslo, og at 38-åringen ikke var ferdig utdannet som advokat.

Terje Tune mener også at det dramatiske innslaget i TV2, hvor han med skjult kamera blir avslørt, ikke gir det korrekte bildet av hans rolle.

- Det var en samtale som varte i over to timer. TV2 har klippet og redigert det. Slik blir sekvensene tatt ut av sammenheng, sier Tune gjennom sin advokat.

- Tvilsomt

Uten å ha studert underlagsmaterialet som TV2 har, ønsker advokat John Chr. Elden å presisere at han stiller seg tvilende til om det skjulte TV-opptaket vil holde som bevis.

- Tune innser at en advokat ikke kan holde på slik. Nå har han lært det den harde veien. Han er naturlig nok sterkt preget av det som har skjedd, og er ulykkelig og nedbrutt.

Terje Tune hadde på begynnelsen av 80-tallet sentrale verv i Unge Høyre i Akershus. Statsråd Erna Solberg var i samme periode en av de ledende unge personene i samme parti. Gjennom vervene krysset veiene deres flere ganger. Statsråden selv sier til Dagbladet at hun ikke kan huske at hun noen gang møtte Tune.

- Det går kraftig inn på ham å bli hengt ut som sjefskurken i Norge. Nå opplever han at til og med statsråden er på blodhundjakt etter ham, sier Elden.

Sykmeldt

Terje Tune ble i går umiddelbart sykmeldt, og ifølge advokatfirmaet Furuholmen ble han fjernet fra stillingen som advokatfullmektig.

- Tune har ikke oppfattet at han skal være sagt opp fra stillingen.Vi vil i løpet av de nærmeste dagene ha et møte med arbeidsgiveren, sier Elden.