SPESIELL DAG: Elever og personale på Eid ungdomsskule måtte bruke store deler av skoledagen til å prøve å ta inn over seg tragedien som har rammet den lille kommunen i Nordfjord. Foto: ERIK HATTREM
SPESIELL DAG: Elever og personale på Eid ungdomsskule måtte bruke store deler av skoledagen til å prøve å ta inn over seg tragedien som har rammet den lille kommunen i Nordfjord. Foto: ERIK HATTREMVis mer

Tung dag på Eid ungdomsskule

- Alle er tapere i denne saken, sier rektor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er to lidende familier her. Alle er tapere i denne saken, sier Åslaug Krogsæter, rektor ved Eid ungdomsskule, til Dagbladet.no.

Preget
Det har vært en tung på skolen, som bare har 263 elever. Den drepte Hildegunn Seljens to tenåringssønner er begge elever ved skolen, og så vel elever og personale er sterkt preget av tragedien i Ytre Torheim.

Etter at de to sønnene varslet fra om at moren var borte, ble 44-åringen og hennes 57-årige ekskjæreste funnet skutt og drept seint tirsdag kveld, bare et steinkast fra familiehjemmet i den lille bygda i Eid kommune.

Politiet antar at 57-åringen først tok livet av Seljen, deretter av seg selv. Det er på det rene at minst én av sønnene så den ene av eller begge de døde.

Lokalsamfunnet, der alle kjenner alle, har knapt rukket å ta inn over seg det som er skjedd.

- Vi prøver å gjennomføre en så normal dag som mulig, men det er viktig å snakke med hverandre, sette ord på det som er skjedd, sier rektor Åslaug Krogsæter til Dagbladet.no.

Rykteavliving
Både Seljen og ekskjæresten var hjemmehørende i Eid, og de aller fleste i kommunen vet hvem det dreier seg om. Krogsæter forteller at det først og fremst er viktig at informasjonen som blir gitt til elevene, er riktig.

- Vi vil avlive rykter og spekulasjoner, sier rektoren, som om en stund skal ta imot Seljens sønner til undervisning igjen.

- Mye arbeid blir lagt ned i at vi skal være forberedt, forsikrer hun og forteller at skoleledelsen har fortløpende kontakt med Eid kommunes kriseteam, som bistår de pårørende i begge de rammede familiene.

De to guttene var i ettermiddag inne til avhør på lensmannskontoret, i følge med bistandsadvokat, som ledd i den tekniske og taktiske etterforskningen, som fortsetter for fullt; Kripos ankom i går Torheim og gjennomførte tekniske undersøkelser, mens det planlegges ytterligere vitneavhør.

De to døde, som til sammen etterlater seg sju barn, ble i går kveld fraktet til Gades institutt i Bergen for obduksjon. En foreløpig rapport ventes i morgen.

Så langt har ikke politiet fått klarlagt noe motiv for hendelsen.

SKUTT OG DREPT: 44-årige Hildegunn Seljen og hennes 57-årige ekskjæreste ble tirsdag kveld funnet skutt og drept like ved huset der hun bodde sammen med sine to tenåringssønner. Minst én av sønnene skal ha sett én av eller begge de døde. Foto: ERIK HATTREM
SKUTT OG DREPT: 44-årige Hildegunn Seljen og hennes 57-årige ekskjæreste ble tirsdag kveld funnet skutt og drept like ved huset der hun bodde sammen med sine to tenåringssønner. Minst én av sønnene skal ha sett én av eller begge de døde. Foto: ERIK HATTREM Vis mer