Tung hjemtur for Atles fetter

SYVDE på Sunnmøre (Dagbladet): - Meld deg snarest mulig. Jeg tror ikke det er lett å gå med det ansvaret du har.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thomas Landsverk (50) gir beskjeden til den som kjørte på og drepte hans fetter, Asle Myrvoll (30), i Vågå natt til søndag.

De to hadde tatt fri fra arbeidet på sine nabogarder i den lille grenda Nordal i Syvde på Sunnmøre for å feriere noen dager i innlandet. Ved 07-tida søndag morgen fikk Thomas Landsverk beskjed om at hans fetter var funnet død på brua ved campingplassen, bare 300 meter fra campinghytta de hadde leid sammen.

Øl og pizza

- En tragedie og en forferdelig tung hjemtur. Vi var sammen hele kvelden på Ridderkroa i Vågå. Der drakk vi noen øl og spiste pizza. Stemningen var god, og Asle var i godt humør da vi gikk sammen til campingplassen ved 02-tida om natta.

- Framme ved hytta sa Asle at han ville ta seg en liten tur etter at vi hadde diskutert hva vi skulle gjøre de neste dagene. Vi planla blant annet å være et par dager i Vågå. Jeg gikk til sengs, og jeg tror han hadde tenkt seg en tur til sentrum av Vågå. Resten vet jeg ingen ting om, sier Thomas Landsverk stille.

Sjokk-beskjed

- Beskjeden fra lensmannsfolkene kom som et sjokk. Jeg har tenkt mye på om jeg selv kunne ha gjort noe for å hindre tragedien, men Asle var voksen nok til å ta vare på seg selv. Det blir tungt å få til gardsdrift etter dette. Her hjelper alle hverandre, og Asle etterlater seg et stort tomrom, sier fetteren.

I går var det fortsatt sorg som preget den idylliske sunnmørsbygda. En av Asles kompiser, Lars Åge Torvanger (29), har vanligvis flere turer med taxien sin daglig. I går var det ingen som hadde behov for bil. - Asle var en stille og rolig kar som sjelden tok seg en fest. Han gjorde aldri noe galt. Det er utrolig å tenke på at noen kan kjøre fra åstedet etter noe slikt. Hvis han ikke melder seg selv, håper jeg han får ekstra lang straff når han blir tatt. Alle kan være uheldig, men ingen har lov til å stikke fra stedet. Vedkommende må ha det trasig med seg selv, sier Lars Åge Torvanger.

Gikk til feil hytte

Vitneutsagn tilsier at Asle Myrvoll tok turen tilbake til sentrum av Vågå ved 02-tida etter å ha vært på campinghytta han og fetteren leide sammen.

På vei tilbake fra Vågå sentrum til campingplassen prøvde Asle å ta seg inn i feil hytte. Det var blitt mørkt og hyttene er like. Her ble han avvist.
Den neste halvtimen ble tragisk:

Kl. 03.10: Vitne observerer Asle Myrvoll i veibanen ved brua.

Kl. 03.20: En kvinne som passerer brua ser Asle Myrvoll og gir ham beskjed om å komme seg i sikkerhet vekk fra veibanen. 30-åringen er muligens desorientert og på vei bort fra campingplassen hvor han har leid hytte.

Kl. 03.30: Asle blir funnet i veibanen på brua - død.

- Asle var selv så hjelpsom. Det er et paradoks at han selv ikke fikk hjelp når han trengte det som mest, sier Thomas Landsverk.