Tung start for Primakov

MOSKVA (NTB-Reuters-AFP): Den russiske regjeringen er i ferd med å legge siste hånd på tiltakene som skal få landet ut av den økonomiske krisen. Men statsminister Jevgenij Primakov er forsiktig med å offentliggjøre detaljene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Primakov sliter fortsatt med å få alle brikkene i den nye regjeringen på plass, og den ene etter den andre har forlatt kollegiet etter først å ha akseptert å bli med på Primakovs lag.

Flere av visestatsministrene er fjernet, og nyutnevnte Aleksandr Sjokhin valgte fredag selv å trekke seg. Sjokhin tilhørte sentrumspartiet Russland er vårt hjem.

Regjeringen skal senere denne uken drøfte utkastet til nytt statsbudsjett for resten av året.

Primakov kom tirsdag med besk kritikk av skattemyndighetene fordi bare halvparten av de planlagte skattene ble innkrevd i september. Mye av bakgrunnen for regjeringens akutte pengemangel skyldes manglende skatteinngang.

Han rettet sterk kritikk mot guvernørene som i mange tilfeller utfordrer sentralmakten i Moskva, blant annet med å holde tilbake skatter.

- Dette er et farlig spill som kan føre til separatisme, fremholder Primakov.

Sjefen for skattemyndighetene, liberaleren Boris Fjodorov, ble fjernet mandag, og ifølge informerte kilder i Kreml skal sentrumspolitikeren Georgij Boos være aktuell som ny sentral skatteoppkrever.