Tunge forbrytere vitner mot Petterson

STOCKHOLM (NTB): Christer Pettersson er yrkesforbryter og dømt for alt fra drap og drapsforsøk til mishandling og narkotika. Men forbrytergalleriet som skal få ham dømt, er ikke mindre imponerende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forvirret Pettersson i TV3

Pettersson har overfor journalister innrømmet at han har begått tusenvis av store og små forbrytelser, og han er en vel etablert figur i Stockholms underverden. Der finnes også de fleste vitnene mot ham, hvis han blir tiltalt for Palmedrapet for tredje gang.

  Troverdigheten hos de kriminelle vitnene er lav, og de liker sjelden å samarbeide med politiet. To av hovedvitnene, «bombemannen» Lars Tingstrøm og våpenhandleren Sigge Cedergren, er døde.

  De som skal hjelpe påtalemakten til å få Petterson dømt, er med andre ord en død terrorist, en død illegal våpenhandler, en prostituert, en «svart» taxi-sjåfør og en lang liste småskurker med like lange rulleblad.

Tilfeldig drap?

«Bombemannen» er hovedpersonen blant vitnene, selv lenge etter at han døde i 1993. Tingstrøm hatet samfunnet og hevnet seg med rette eller urette gjennom terrorkampanjer og brevbomber som drepte og lemlestet flere mennesker.

  Han hadde en veldig makt over Pettersson, og i hans såkalte testamente går det fram at han først planla å drepe den svenske kongen og deretter statsminister Olof Palme. Det var Pettersson som var tiltenkt rollen som drapsmann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer