Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tunge kjøretøy mot Gaza

Israelsk bakkeinvasjon kan komme i kveld.

40 ANGREP: Dette er ett av de 40 israelske angrepene mot Gaza i dag. Foto: AP/SCANPIX
40 ANGREP: Dette er ett av de 40 israelske angrepene mot Gaza i dag. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SEDEROT(Dagbladet.no): Dagbladet.nos reporter i Israel fortalte i ettermiddag at det kunne se ut som at bakkeinvasjonen var i gang. Dagbladet.no står på en høyde noen kilometer fra grensa til Gaza.

Klokken 16 lokal hørtes det ut som det ble skutt. Det smeller i ett sett og bombene faller over Gaza. Det kom mange skudd fra artilleriet på bakken. Det er fly i lufta hele tiden og med jevne mellomrom lyses himmelen opp. Ved 1630-tiden lokal tid var hele Gaza røyklagt. Vanligvis er det veldig lett å se Gaza fra denne høyden men nå er det bare noen få lys å se.

Ved 1830-tiden er det tunge kjøretøy på vei mot Gaza. Haaretz melder om at artilleri har skutt mot Gaza i kveld. Kjøretøyene beveger seg mot grensa.

Dagens skyting kan bety to ting: At Israel starter et bakkeangrep i løpet av natten, eller at de ønsker å bombe mest mulig før mandag. Da skal Frankrikes president Nicolas Sarkozy besøk regionen i et forsøk på å megle mellom partene.

40 angrep
Israelerne har truffet mer enn 40 Hamas-mål i løpet av dagen. Blant annet våpenlagre og treningssteder for de militante. Det skriver AP.
Ti personer ble drept etter at en bombe traff en moské i Gaza, melder AP.
Det er foreløpig uklart om det er Hamasledere blant de drepte.

Tomme bygninger
De fleste bombene har truffet tomme bygninger og forlatte områder, noe som kan tyde på at Israel er i ferd med å gå tomme for mål. Ifølge det israelske forsvaret står rundt 10 000 soldater, tanks og tungt artilleri klare ved grensa til Gaza, forberedt på bakkeinvasjon.

Men ifølge forsvaret er topplederne uenige om å sende inn bakkestyrker, skriver AP. En av grunnene til uenigheten er at en slik operasjon kan føre til store tap. En annen grunn er at israelske myndigheter mener at Hamas allerede har lidd store tap og er i ferd med å brekke nakken.

Færre angrep
Hamas gir seg heller ikke. I dag har rakettene truffet ni mål i Sør-Israel.
Hittil har ingen blitt alvorlig skadd i rakettutskytningene fra Gaza i dag.

Den israelske hæren vil ikke si noe om når angrepene vil ta slutt, men sier at de vil fortsette så lenge de mener det er nødvendig. Men talsmenn for myndighetene sier til AP at antall luftangrep har minsket, fra mer enn hundre om dagen de første dagene til omkring 60 daglige angrep.

POPUÆR MANN: Israels forsvarminister Ehud Barak går fram på meningsmålingene etter at angrepene mot Gaza startet lørdag 27. desember. Foto: REUTERS/SCANPIX
POPUÆR MANN: Israels forsvarminister Ehud Barak går fram på meningsmålingene etter at angrepene mot Gaza startet lørdag 27. desember. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling