Tunge kjøretøy mot Gaza

Israelsk bakkeinvasjon kan komme i kveld.

40 ANGREP: Dette er ett av de 40 israelske angrepene mot Gaza i dag. Foto: AP/SCANPIX
40 ANGREP: Dette er ett av de 40 israelske angrepene mot Gaza i dag. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEDEROT(Dagbladet.no): Dagbladet.nos reporter i Israel fortalte i ettermiddag at det kunne se ut som at bakkeinvasjonen var i gang. Dagbladet.no står på en høyde noen kilometer fra grensa til Gaza.

Klokken 16 lokal hørtes det ut som det ble skutt. Det smeller i ett sett og bombene faller over Gaza. Det kom mange skudd fra artilleriet på bakken. Det er fly i lufta hele tiden og med jevne mellomrom lyses himmelen opp. Ved 1630-tiden lokal tid var hele Gaza røyklagt. Vanligvis er det veldig lett å se Gaza fra denne høyden men nå er det bare noen få lys å se.

Ved 1830-tiden er det tunge kjøretøy på vei mot Gaza. Haaretz melder om at artilleri har skutt mot Gaza i kveld. Kjøretøyene beveger seg mot grensa.

Dagens skyting kan bety to ting: At Israel starter et bakkeangrep i løpet av natten, eller at de ønsker å bombe mest mulig før mandag. Da skal Frankrikes president Nicolas Sarkozy besøk regionen i et forsøk på å megle mellom partene.

40 angrepIsraelerne har truffet mer enn 40 Hamas-mål i løpet av dagen. Blant annet våpenlagre og treningssteder for de militante. Det skriver AP. Ti personer ble drept etter at en bombe traff en moské i Gaza, melder AP. Det er foreløpig uklart om det er Hamasledere blant de drepte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer