Tungrock kan tenne Høyre-hjertene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juli har vært stille. Enten ligger maktpersonene å døser i sommersola, eller så driver de med sine lumske aktiviteter bedre skjult enn vanlig. Men det betyr bare at PFU jobber enda hardere for å grave opp møkka.

Så vidt vi husker, var det en gang et stort konservativt parti i Norge, som het Høyre. Visstnok eksisterer de ennå, men PFU har merket seg at partiet sliter med å komme seg i politisk posisjon, sette dagsorden og fenge velgerne. Kjendisinvestor Christen Sveaas spør i Dagens Næringsliv om hvorfor han skal stemme Høyre, men får dårlig med svar. DN, som er partiets hofforgan er heller ikke nådige og mener på lederplass at Erna Solberg har fått solstikk.

Allerede for mange år siden analyserte sønnen til høyrepolitiker Inge Lønning, Lars Lønning og bandet hans Black Debbath Høyres situasjon gjennom tung politisk rock. «Det er problemer innad i Høyre», konstaterte Lønning jr. Etter å ha lest intervjuet med nåværende leder Erna Solberg i PFUs bilag i går, konstaterer vi at det fortsatt er problemer innad i Høyre. Vi siterer:

«– Hvilken enkeltsak er det som skal sette Høyre-hjertene i brann?

– Det er mange.

– Men kan du framheve én?

– Det går ikke an å spørre et helhetsparti om en enkelt sak. Men den viktigste saken vår er at vi skal bruke den krisen vi er inne i nå, til å komme styrket ut gjennom å satse på kunnskap og kompetanse, mer veier og lavere transportkostnader, og ved å redusere skattene»

Det er Ernas medisin for å varme Høyre-hjertene. Men det spørs om ikke Black Debbaths løsning er vel så god. «Hvem tør å være patronen i den konservative pistolen som skyter Høyre tilbake i maktposisjon», spør de før de selv konstaterer «vi trenger en ny Jan P. Syse» og nevner blant annet seniorkomiker Rolv Wesenlund. Men det er noen år siden teksten ble skrevet. Kanskje yngre komikere som Harald Eia eller Atle Antonsen nå må slippes til?

Denne uka har Dagbladet kåret Norges mektigste homofile. Den aller gjeveste plassen fikk høyretopp Per-Kristian Foss og hans partner og Schibsted-topp, Jan Erik Knarbakk. Begge vant soleklart i hver sin kategori. De satte pris på kåringen, og dermed inviterte de bilaget til fjells i Ål hvor de har hytteleilighet. Åpenhjertig fortalte de om forholdet, om makt og om svertekampanjer. De to har vært et par i nærmere tretti år, men PFU kan i dag avsløre at de ikke kjenner hverandre så godt som de gir uttrykk for. Ingen av dem er fjellgeiter i utgangspunktet, men trives godt på fjellet.

– Vi er jo begge født i Oslo, konstaterte Foss med PFUs lange ører til stede.

– Nei, nå må du gi deg. Jeg er da virkelig født i Trondheim, utbrøt Knarbakk.

– Hmm. Du er så vidt født i Trondheim, svarer Foss etter å ha tenkt seg om.

Sannheten er at Knarbakk flyttet til Oslo fra Trondheim da han gikk i femte klasse.

For folk flest er Språkrådets direktør, Sylfest Lomheim, en ihuga nynorskforkjemper og beskytter av det norske språk. Derfor overrasket han mange da han denne uka trådte til som franskspråklig krimjournalist på jakt etter kongolesiske kilder. Og Sylfesten fikset brasene.

Bilaget skrev denne uka om at nordmenn kaster katta før ferien. Skikkelig pusenytt, spør du oss. Etter at det havnet på Dagbladets førsteside, ble det fulgt stort opp av andre medier. Dagens Næringsliv kaller Dagbladets sak om «kjæledyrskat (t) astrofen» for agurknytt og bruker mye plass på å fortelle hvordan Dagbladet og VG resirkulerer saker om sommeren. For tredje sommer på rad har kattepusene nådd førstesida til bilaget, men vårt motto er at gode saker ikke kan gjentas for ofte. Derfor setter vi også stor pris på at DN resirkulerer sine saker om hvordan Dagbladet resirkulerer sine.

Venstres kjære Abid Q. Raja er i ferd med å bli en lettvekter. Nå forener han valgkamp med kampen mot kiloene. Han slanker seg for folket. Vendepunktet kom i fjor da legen la få fingre imellom og betegnet ham som usunt stor. Og som politiker kan han ikke be folket trimme midjevidden, og selv være diger, som han sier. For å vise folket hvilket godt forbilde han er, holder han oss alle oppdatert på vektetappene gjennom Twitter. I går kunne vi lese at 18 kilo er tatt av Rajas vektskål.