Tungsolgt:  Geilotorget er bare et av flere leilighetsprosjekter til fjells det går tregt å selge. Foto: Hallingdal Hytteservice/FA
Tungsolgt: Geilotorget er bare et av flere leilighetsprosjekter til fjells det går tregt å selge. Foto: Hallingdal Hytteservice/FAVis mer

Tungsolgte leiligheter i fjellheimen

I «Hølet» på Geilo har det tatt nesten ett år å selge ni stykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I mars 2008 gikk gravemaskinene til angrep på gamle Geilo Handelslag, midt i sentrum og bare et snøballkast fra ærverdige Dr. Holms Hotel. Men istedenfor å bli erstattet av nye salgslokaler og leiligheter, ble forretningsbygget byttet ut med et gigantisk krater. Markedet for fritidsleiligheter hadde kollapset, og det som raskt ble døpt «Hølet» skulle bli stående urørt i fem vintre - til sterk irritasjon for naboer og forbipasserende, skriver Finansavisen.

Nå er imidlertid et bygg med ni etasjer i ferd med å reise seg på tomten. Da utbyggeren, Hallingdal Hytteservice, søkte om dispensasjon for regelen mot flate tak på Geilo, fikk man bare ett av syv medlemmer i Hol kommunes planutvalg mot seg. Ingen turte å ta sjansen på enda flere år med tomhet.

- Salget går veldig bra. Det er en kremtomt med veldig god beliggenhet, sier Per Oland i Hallingdal Hytteservice til Finansavisen.

Siden påsken i fjor er ni av 27 leiligheter i byggetrinn 1 solgt. Et senere byggetrinn med 25 leiligheter skal etter planen legges ut for salg i 2016.

- Det er ikke skuffende at bare ni leiligheter er solgt i løpet av nesten ett år?

- Nei, tvert imot. Det er ennå et råbygg, og jo nærmere det står ferdig, jo mer selger vi, sier Petter Theodorsen i Eiendomsmegler 1 til Finansavisen.

Saktegående kule «Geilotorget», som det forhenværende Hølet nå heter, er ikke det eneste leilighetsprosjektet Hallingdal Hytteservice har på blokken. Også Geilotunet og Kikut Panorama er prosjekter i deres regi.

Da Geilotunet ble lansert høsten 2010, hadde det allerede vært vanskelige tider i et par år, men Theodorsen i Eiendomsmegler 1 var sikker på suksess.

- Dette prosjektet har vi stor tro på, det kommer til å selge som en kule, sa han til Finansavisen, og fortalte om 85 planlagte leiligheter i totalt 11 bygg på tomten til gamle Geilo Camping.

Status nå er 21 solgte leiligheter.

I luksusprosjektet Kikut Panorama har priskutt blitt nødvendig, etter at bare to av de 25 leilighetene var solgt to år etter salgsstart. Nå, fem år etter at salget startet, gjenstår å selge 13 leiligheter.

Flere nyheter Selvaag Bolig varsler utbyttefest
Boligkjøpet er et potensielt minefelt - sånn vil meglerne rydde opp
Spørsmålene du må ha svar på før du kjøper bolig