Jonas Gahr Støre etter debatten i landsstyret

-Tungt å bære skuffelsen

Jonas Gahr Støre ba om en frisk debatt i Aps landsstyre, og fikk ærlige svar. Men ikke kjeft, ifølge ham selv.

TUNGT Å BÆRE: Ap-leder Jonas Gahr Støre legger ikke skjul på at det er tøft å møte landsstyret etter at partiet har gjort sitt dårligste kommunevalg noen gang. Han ba om en "frisk og ærlig debatt", og fikk det. Støre sier det er tungt å bære skuffelsen, men at det er en leders jobb. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TUNGT Å BÆRE: Ap-leder Jonas Gahr Støre legger ikke skjul på at det er tøft å møte landsstyret etter at partiet har gjort sitt dårligste kommunevalg noen gang. Han ba om en "frisk og ærlig debatt", og fikk det. Støre sier det er tungt å bære skuffelsen, men at det er en leders jobb. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sin tale til landsmøtet la Støre ikke skjul på at resultatet ved kommunevalget - 24, 8 prosent - var altfor dårlig, og at partiledelsen tar ansvar. Han ba landsstyret om en «frisk og ærlig debatt.»

- Ber du om kjeft, spurte Dagbladet før debatten som gikk bak lukkede dører i Folkets Hus.

- Dette er stedet for å komme med den. Jeg sier jeg tar ansvar, og er åpen for å lytte til partiets øverste organ. Så dette er besøkelsestiden, sa Støre.

Kilder sier til Dagbladet at det ble en god debatt med klar tale og tydelige budskap. Mange var opptatt av at Ap må bli partiet som viser vei til et rettferdig grønt skifte.

- Åpen og ærlig debatt

Flere understreket alvoret i situasjonen Ap befinner seg i med et resultat på rekordlave 24, 8 prosent. Det kom også advarsler mot å dra i gang en debatt om ledelse og personkabal, etter det Dagbladet erfarer.

Ifølge Ap-lederen var det innlegg fra hele landet, og ingen la noe mellom.

- Jeg opplevde ikke å få kjeft. Men det var en ærlighet i denne debatten som jeg ba om. Det var enighet om at resultatet er for dårlig, og vi snakket om hvordan vi skal jobbe framover. Det var en holdning om at nå skal vi gå i gang med programprosessen og styrke partiorganisasjonen. Det var samhold i bånn og diskusjon om hvordan vi kan gjøre hverandre gode. Jeg opplever at vi fikk støtte til det. Vilje til å ta ansvar. Oppsummeringen var ærlig, og den forplikter oss, oppsummerer Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer