«Tungt å se kontoret til Hanne, som vi har mistet»

Statsråd Hanne Bjurstrøm besøkte sitt og kollegaens utbombede kontorer.

STATSRÅDENS KONTOR: Mandag var arbeidsminsiter Hanne Bjurstrøm inne og så på skadene på hennes eget statsrådskontor i det såkalte S-blokka i Regjeringskvartalet. Foto: Arbeidsdepartementet
STATSRÅDENS KONTOR: Mandag var arbeidsminsiter Hanne Bjurstrøm inne og så på skadene på hennes eget statsrådskontor i det såkalte S-blokka i Regjeringskvartalet. Foto: Arbeidsdepartementet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med hjelm, beskyttelsesbriller og hansker inntok arbeidsminister Hanne Bjurstrøm sitt eget statsrådkontor i den såkalte S-blokka i Regjeringskvartalet, hvor blant annet Arbeidsdepartementet holder til.

- Det gjorde et veldig inntrykk å se dette selv, sier Bjurstrøm til Dagbladet.

- Det var helt utrolig å se hvor voldsom den ekslosjonen har vært og hvor store ødeleggelser det har vært et stykke borte fra bomben, legger hun til.

Utbombet kontor Bildene Arbeidsdepartementet nylig har frigitt viser en tydelig preget statsråd som får se skadene etter terrorangrepet på Regjeringskvartalet fredag 22.juli.

Inne på Bjurstrøms eget kontor er hyller, bord og stoler endevendt. Flere steder har store deler av taket rast sammen. Bare noen få bilder henger igjen på den ene veggen til arbeidsministeren.

- Jeg er bare utrolig lettet over at det var så få mennesker på jobb. Når jeg ser en del av de sammenknuste kontorene så orker jeg nesten ikke å tenke på hvordan det hadde gått om det var flere på jobb.

Totalt døde åtte mennesker i Regjeringskvartalet da bomben gikk av. Arbeidsdepartementet var et av flere departementer som ble hardt rammet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer