Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tungt bevæpnede menn bortførte dem fra feltsykehuset med bind foran øynene

Svensk og dansk statsborger blant de fem borførte Leger Uten Grenser-arbeiderne.

UTSATT FOR BORTFØRING: Fem Leger Uten Grenser-medarbeidere ble torsdag utsatt for en bortføring. Illustrasjonsfoto: Robin Meldrum/MSF
UTSATT FOR BORTFØRING: Fem Leger Uten Grenser-medarbeidere ble torsdag utsatt for en bortføring. Illustrasjonsfoto: Robin Meldrum/MSF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leger Uten Grenser (MSF) bekreftet i går kveld at fem av deres medarbeidere ble bortført nord i Syria torsdag. De fem er fra henholdsvis Sverige, Danmark, Belgia, Peru og Sveits.

- Av hensyn til deres sikkerhet, kan jeg ikke kommentere mer på nåværende tidspunkt. Nå er vårt hovedfokus å forsøke å få våre folk fri, sier styrelder Dina Hovland i norske Leger Uten Grenser til Dagbladet.

Knyttet til al-Qaida Men ifølge svenske Expressen var det svært dramatiske øyeblikk da den al-Qaida-tilknytte gruppa ISIS/ISIL (Den islamske staten i Irak og Syria) stormet sykehset.

De skal ha vært ute etter en leder i FSA (Den frie syriske hær), som skal ha vært inne til behandling for skader han hadde blitt påført i kamper mot nettopp ISIS.

- De tok lederen, i tillegg til alle legene og sykehuspersonell. De ble bortført med bind foran øynene av tungt bevæpnede menn, sier en kilde til Expressen.

Brakt inn til «avhør» Leger Uten Grenser har opplyst at ISIS bortførte deres medarbeidere for å angivelig bli tatt inn til en eller annen form for avhør.

Organisasjonen har seks sykshus og fire helsestasjoner i nordlige Syria. I september i fjor ble en syrisk kirurg som jobbet for organisasjonen drept i Nord-Syria.

- Vi gjør fortløpende sikkerhetsvurderinger i forhold til om folkene vi har der kan fortsette, eller om de bør evakueres, sier Dina Hovland til Dagbladet.