Tungt bevæpnet politi i gatene

Iransk politi forsøker å stoppe demonstrantene med slag og tåregass.

SINTE: Iranske demonstranter i Teheran 15. juni i år. AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI
SINTE: Iranske demonstranter i Teheran 15. juni i år. AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Tungt bevæpnet politi hindret mange tusen iranske demonstranter fra å entre Revolution Square, som er et område i Teheran hvor demonstrantene tidligere har samlet seg, forteller et vitne til CNN.

Politiet holdt menneskemengden unna  ved å kaste tåregass på demonstrantene, forteller vitnet.

Iranske statlige medier melder om store skader blant sikkerhetsstyrkene i dag. 400 skal ha blitt skadd under dagens sammenstøt med demonstrantene.

Det statlig styrte media i Iran rapporterte også lørdag at to store demonstrasjoner skal være avlyst, men CNN skal ikke ha klart å få dette bekreftet fra andre hold. Mange har meldt at demonstrasjonene vil fortsette som planlagt, blant annet på Twitter.

CNN melder også om at to mennesker er skadd etter en eksplosjon sør i byen ved gravstedet til Ayatollah Khomeini, ifølge statsstyrt media i landet. CNN har likevel ikke fått bekreftet dette fra andre kilder. AP melder om en død person og to skadde.Khomeini anses å være grunnleggeren av den islamske republikken Iran.

Øyevitner har fortalt om harde sammenstøt nær Revolusjonsplassen midt i Teheran etter at flere tusen demonstranter ropte: Død over diktatoren! Død over diktaturet!, melder AP. BBC melder at politiet har brukt vannkanoner, batonger og tåregass for å spre demonstrantene. Iransk politi har tidligere advart demonstrantene mot å samle seg i gatene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer