Viggo Kristiansen blir løslatt

- Tungt for de pårørende

Baneheia-dømte Viggo Kristiansen blir løslatt fra Ila landsfengsel. De pårørendes bistandsadvokat mener påtalemyndigheten har tatt for lett på samfunnsvernet.

BANEHEIA: Viggo Kristiansen løslates. Baneheia-dømte Viggo Kristiansen løslates tirsdag. Beslutningen fra Høyesterett kom klokken 16:00. Avgjørelsen var enstemmig. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Baneheia-dømte Viggo Kristiansen blir løslatt fra Ila landsfengsel. Det besluttet Høyesterett enstemmig tirsdag. Kjennelsen ble offentliggjort klokka 16.00.

- Totalt sett har den siste utviklingen i saken over den siste tida vært tungt for de pårørende, sier advokat Håkon Brækhus til Dagbladet.

Han er bistandsadvokat for de pårørende i saken.

- Det er en situasjon det er vanskelig å forberede seg på. Det er noe de bare må akseptere, at det har blitt sånn, sier han.

- Forventet

Avgjørelsen kommer imidlertid ikke uventet.

- Man kan si at de har vært innstilt på dette. Det var helt forventet når påtalemyndigheten ikke innstilte på å forlenge forvaringen. Det er det at de ikke har gjort det, og ikke har sørget for at han går gjennom et tilbakeføringsprogram, som er det vi er kritiske til, sier han, og fortsetter:

- Så lenge de ikke gjorde det, hadde jo ikke Høyesterett noe valg. Da måtte de jo løslate.

Kritisk

Brækhus er kritisk til avgjørelsen om å ikke forlenge forvaringen.

- Det er der det har sviktet. Jeg synes påtalemyndigheten har tatt altfor lett på hensynet til samfunnsvernet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer