Tungt for IT i USA

Futures-handelen i USA peker på nytt nedover. Bekymringene for lav selskapsinntjening fremover tynger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De dårlige resultatnyhetenes tid er ikke over i USA. Seneste bekreftelse på det er Qualcomms nedjustering av forventningene fremover, gitt i signaler som kom etter stengetid i går. Og nettopp det at utsiktene for resten av året kanskje ikke er så særlig rosenrøde, ser ut til å bekymre investorene torsdag, ifølge CNNfn.com.

Drøye to timer før åpning peker futures-handelen i retning av en ny dag med fallende aksjekurser fra start. Det gjelder både for den teknologitunge Nasdaq-børsen, men også for det bredere markedet representert ved Dow Jones- og S&P 500-indeksen.

Qualcomm, som leverer mobilt kommunikasjonsutstyr til telekombransjen, var et av fleree selskaper som i går nedjusterte prognosene fremover. Resultatet for første kvartal var på linje med forventningene. Det førte til et kraftig fall i handelen etter børs.

På nøkkeltallsiden vil det meste av fokuset være på arbeidskostnadsindeksen for første kvartal. Det ventes en oppgang på 1,1 prosent, mot en vekst på 0,8 prosent i foregående kvartal. Indeksen gir et bilde av utviklingen i lønnskostnader og arbeidsgivernes kostnader knyttet til andre ytelser til ansatte, og anses for å være en av de viktigste ledende indikatorene for inflasjonsutviklingen.

I tillegg ventes det at det var 387.000 nytilmeldte arbeidsledige i uken som ble avsluttet 21. april. Begge disse nøkkeltallene offentliggjøres klokken 14.30 norsk tid.

Blant selskapsresultatene i dag som er verdt å følge med på, er Texaco en av tungvekterne. Selskapet er i ferd med å fusjonere med Chevron. Texaco ventes å få et overskudd på 1,49 dollar per aksje i første kvartal, opp 0,39 dollar fra første kvartal i fjor. Etter børsstengning er det fiberoptikkselskapet Corning som skal til pers.

Nasdaq-indeksen steg i går 2,1 prosent til 2.059,80 poeng. Dow Jones-indeksen steg hele 170 punkter til 10.625,20 poeng. Imidlertid falt teknologiaksjene i handelen etter børs.

Drøye to timer før børsene åpner i USA er Nasdaq-futuren ned 17 punkter hensyntatt fair value. S&P-futuren er ned 4 punkter. Dette indikerer en svak nedgang fra start for både Nasdaq- og Dow Jones-indeksen.