Tunisia får ny regjering

En nasjonal samlingsregjering skal mandag presenteres i Tunisia etter at landets president i helgen ble tvunget til å forlate landet.

FORHANDLINGER: Tunisias statsminister Mohamed Ghannouchi har vært i forhandlinger med opposisjonen i landet om dannelse av en samlingsregjering for å stabilisere situasjonen etter opprøret som fredag tvang president Zine al-Abidine Ben Ali på flukt. Foto: REUTERS/SCANPIX
FORHANDLINGER: Tunisias statsminister Mohamed Ghannouchi har vært i forhandlinger med opposisjonen i landet om dannelse av en samlingsregjering for å stabilisere situasjonen etter opprøret som fredag tvang president Zine al-Abidine Ben Ali på flukt. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I morgen vil vi presentere den nye regjeringen, som vil starte på et nytt kapittel i Tunisias historie, sa statsminister Mohamed Ghannouchi søndag.

Ifølge kilder nær forhandlingene om samlingsregjeringen vil tre opposisjonsledere få ministerposter, men innenriksministeren og utenriksministeren vil ikke bli skiftet ut.

Tunisia balanserer fortsatt på randen av sammenbrudd etter opprøret som fredag tvang president Zine al-Abidine Ben Ali på flukt, og søndag var tunisiske spesialstyrker i kamp med tilhengere av Ben Ali ved presidentpalasset.

Uroen i Tunisia startet i desember da en 26 år gammel akademiker satte fyr på seg selv fordi han ble nektet å selge grønnsaker.

Selvmordet utløste et folkelig opprør mot president Ben Ali, som ble tvunget på flukt etter 23 år i posisjon.

NTB