Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tunisia forbyr flyselskapet Emirates å lande i landet

Transportdepartementet innstiller alle ruter inntil selskapet begynner å «følge internasjonale lover og regler».

FORBYR FLYSELSKAPET Å LANDE I TUNISIA: Tunisias transportdepartement innstiller alle Emirates' flygninger til Tunisia inntil videre. Foto: Adam Schreck / AP / NTB scanpix
FORBYR FLYSELSKAPET Å LANDE I TUNISIA: Tunisias transportdepartement innstiller alle Emirates' flygninger til Tunisia inntil videre. Foto: Adam Schreck / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tunisias transportdepartement har offentliggjort at de forbyr flyselskapet Emirates flygninger til og fra det afrikanske landet. Beslutningen kom to dager etter at flere tunisiske kvinner ble nektet påstigning på flygningene deres fra Tunisia til Dubai. Det skriver Al-Jazeera.

Flyselskapet er et av verdens raskest voksende. De har hovedkontor i Dubai, og opererer med ruter til store deler av verden. Emirates har også daglige flygninger mellom Dubai og Oslo.

Transportdepartementet annonserte i en Facebook-post i kveld at de «har bestemt seg for å innstille Emirates' flygninger til og fra Tunisia inntil selskapet begynner å benytte seg av internasjonale lover og regler på flygningene sine», skriver avisa.

- Nekter å fly kvinner

BBC skriver at tunisiske myndigheter hevder at Emirates har nektet kvinner å fly eller reise gjennom Tunisia.

Ifølge Tunisias rikskringkaster, Salem Zeabi, ble Emirates' ambassadør i Tunisia på fredag invitert til utenriksdepartementet for å forklare omfanget av regelen som forbød de tunisiske kvinnene å fly eller reise gjennom gulfstatens territorium.

Lokale medier har også rapportert at mange kvinner, over flere dager, har blitt nektet påstigning på Emirates' flygninger fra Dubai.

Avklaring av sikkerhetsinformasjon

Nyhetsbyrået AFP skriver at noen tunisiske kvinner har måttet utsette reisene sine fordi visaene deres har måttet inspiseres nærmere.

På søndag skrev Emirates utenriksminister, Anwar Gargash, på Twitter at det var sikkerhetsinformasjonen som hadde skapt forsinkelser, skriver Reuters.

- Vi har kontaktet våre tunisiske brødre angående sikkerhetsinformasjonen som var nødvendig for de bestemte prosedyrene. Vi setter tunisiske kvinner høyt, og vi respekterer dem, skrev han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!