I SORG:  Besma Khlifi (t.v) er kona til opposisjonspolitikeren Chokri Belaid, som ble drept da han var på vei til jobb i Tunisias hovedstad Tunis i dag. Belaid var en av Tunisias fremtredende opposisjonelle. Drapet på Belaid antas å skape ytterligere opptøyer i Tunisia. Foto: Amine Landoulsi / Ap / Scanpix
I SORG: Besma Khlifi (t.v) er kona til opposisjonspolitikeren Chokri Belaid, som ble drept da han var på vei til jobb i Tunisias hovedstad Tunis i dag. Belaid var en av Tunisias fremtredende opposisjonelle. Drapet på Belaid antas å skape ytterligere opptøyer i Tunisia. Foto: Amine Landoulsi / Ap / ScanpixVis mer

Tunisiere roper på «andre revolusjon»

Drap på tunisisk opposisjonspolitiker, Chokri Belaid, skaper kaos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tunisiske opposisjonspolitikeren Chokri Belaid ble i dag skutt og drept utenfor huset sitt i hovedstaden Tunis, melder hans bror og talspersoner ifølge BBC. Han skal ha blitt skutt i både nakke og hode da han var på vei til jobb.

Belaid var en viktig opposisjonsfigur i Tunisia, der islamistpartiet Ennahda kom til maktkontorene etter at diktatoren Zinedine Ben Ali ble styrtet for over to år siden. Ifølge det franske nyhetsbyrået AFP, blir nå en rekke av Ennahda-kontorene i tunisiske byer angrepet av sinna demonstranter.

Vil ha ny revolusjon En rekke mennesker er nå foran innenriksdepartementet i Tunisia. Her roper de på en «andre revolusjon», melder BBCs utsendte i den tunisiske hovedstaden.

Statsministeren i landet, Hamadi Jabali, sier at drapet på opposisjonspolitikeren er en «terrorhandling»:

- Dette er en kriminell handling og en terrorhandling. Ikke bare mot Belaid, men mot hele Tunisia, fortsatte Jebali.

Hatt og bart Belaid ble 47 år gammel, og var generalsekretær for partiet Parti des patriotes démocrate unifié, og var kjent for sin hatt og bart - og sin krasse kritikk mot det regjerende islamistpartiet Ennahada.

- Min bror ble henrettet. Jeg er desperat og deprimert, sier Abdelmajid Belaid ifølge Al Jazeera.

Ifølge tv-kanalens utsendte, kommer drapet som et sjokk på mange i Tunisia.