Tunnel flommet over

Finnfast-tunnelen i Rogaland er stengt. Det voldsomme regnet har oversvømmet hele kjørebanen.

SLAMSUGERE: Vegvesenet jobber på spreng for å tømme den oversvømte Finnfast-tunnelen. Foto: Thomas Alf Larsen
SLAMSUGERE: Vegvesenet jobber på spreng for å tømme den oversvømte Finnfast-tunnelen. Foto: Thomas Alf LarsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Vannet har fosset ned i tunnelen i hele dag. Kummene klarer ikke å svelge unna og vegvesenet måtte stenge tunnelen for all kjøring klokka tolv i dag. Regnvannet skyller også med seg store mengder grus og stein som skaper problemer for ryddearbeidet.

Bekk flommet over
Vegtrafikksentralen fikk  melding om problemene klokken 09.58, da en bussjåfør ringte og fortalte at det hadde gått et jord- og steinras ved munningen av tunnelen.

-Det viste seg å være en bekk som hadde flommet over, forteller Eivind Stangeland fra Statens vegvesen. -Bekken førte med seg store mengder stein og grus. Grusen tettet igjen den store pumpekummen som skal stoppe vann fra å strømme inn i tunnelen, sier Stangeland.
Rundt klokka 12 måtte vegvesenet stenge hele tunnelen for gjennomkjøring.

Slamsugere Vegvesenet har nå klart å stoppe innstrømmingen av vann.  -Vi har tre slamsugere i arbeid, men det vil ta lang tid å rense hele tunnelen, sier Stangeland.

Det er satt inn to ferger som frakter biler over sundet.

Flomvarsel Norges vassdrags og energidirektorat har varslet fare for 5 års-flom over hele Sør-Norge. Store nedbørsmengder gjør at vassdragene står i fare for å flomme over sine bredder.
Det er ventet at været skal bli bedre over hele Sør-Norge imorgen. Sjekk været her.


Stengt: Regnvannet skyllet med seg store mengder stein og grus ned i tunnelen. Nå er den stengt. Foto: Thomas Alf Larsen
Stengt: Regnvannet skyllet med seg store mengder stein og grus ned i tunnelen. Nå er den stengt. Foto: Thomas Alf Larsen Vis mer