Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tunnel sikrere enn vei

Vegdirektør Olav Søfteland mener sikkerheten på store deler av veinettet må forbedres - ikke bare i tunnelene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen går nå inn for at Statens vegvesen skal betale for små kommuners utgifter til brannberedskap i tunneler. Overfor NRK Dagsnytt påpker vegdirektør Søfteland at vegvesenet allerede betaler for deler av brannberedskapen. Han er mer opptatt av det øvrige veinettet.

- En stor del av veinettet er i dårligere stand. Det å reise i tunnel er ganske sikkert sammenlignet med å reise på veiene utenfor tunnelene, sier han til NRK.

- På veiene dør det 350 mennesker hvert år. Skal vi bruke mer på tunnelene må vi ta det et sted fra. Å bringe alle tunnelene opp til dagens standard vil koste ti milliarder kroner, et uoverkommelig beløp.

Brannsjefen i Odda bad om offentlig inngripen etter fredagens brann i Seljestadtunnelen. Kommunen mener den ikke har råd til å bedre tilførselen av slukkevann. Regjeringen mener at vegvesenet skaper risikoen og behovet for beredskap, og stortinget skal etter sommerferien bestemme om brannvernloven skal endres slik at vegvesenet får ansvaret. 117 kommuner kan dermed få utgiftsstøtte.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media