Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tunnel sperret etter stort ras: - Vi har ikke oversikt

Et stort ras har gått ved munningen til en tunnel på strekningen mellom Lærdal og Årdal i Sogn og Fjordane. Veien er stengt på ubestemt tid.

Sperret: Ras sperrer en tunnel på FV 53 mellom Årdal og Lærdal.
Foto: Politiet / NTB scanpix
Sperret: Ras sperrer en tunnel på FV 53 mellom Årdal og Lærdal. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er ikke helt sikre om noen kan ha blitt tatt av raset. Derfor er dykkere herfra nå på vei med helikopter for å få avklart situasjonen, sier vaktoperatør ved 110-sentralen i Bergen, Ronald Drotningsvik, til Bergens Tidende (BT).

Politiet fikk melding om raset over fylkesvei 53 klokka 14.16.

- Raset er ganske stort, og hele veien er stengt. Det er en lang omkjøring – folk som skal fra Lærdal til Årdal, må kjøre via Filefjell, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB.

Raset dekker nesten hele munningen på tunnelen.

- Vi venter på Vegvesenet og geolog som skal se om det er trygt å rydde unna steinmassene. Så langt er det ikke meldt om savnede biler eller personskade, men raset er stort, så vi har ikke full oversikt ennå, sier Hellesund.

Ifølge BT vil ikke geologen kunne komme til stedet før i morgen, og det vil ikke bli gjort noe arbeid på rasstedet før området er vurdert av eksperter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!