Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tunnelbrann i Rogaland slukket

Lastebil i full fyr i Mastrafjordtunnelen i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store brann- og redningsstyrker rykket ut til Mastrafjordtunnelen ved Mortavika i Stavanger etter melding om at en lastebil stod i full fyr midt inne i tunnelen.

 
Det ble rapportert om stor røykutvikling og at bilen bak den brennende lastebilen skulle være lastet med propan.

Operasjonsleder Kurt Løklingholm ved Rogaland politidistrikt opplyste til Dagbladet.no cirka 21.48 at brannen allerede var slukket.

- Status nå er at brannen er slukket. Det er fortsatt mye røyk inne i tunnelen, sa operasjonslederen.

Politiet ble varslet om brannen klokken 21.06 og brannvesenet var raskt på plass og fikk avverget det som kunne blitt en brannkatastrofe.

- Tunnelbrann er en melding vi liker dårlig å få. De første meldingene vi fikk gikk ut på at Kystbussen var innestengt i tunnelen. Den klarte imidlertid å få snudd og kommet seg ut, sa Løklingholm.

Redningsmannskapene fryktet også at store deler av fergjetrafikken var inne i tunnelen på det tidspunktet brannen brøt ut. Rett før klokken 22 i kveld var de første bilene i ferd med å slippe ut av den røyfylte tunnelen.

- Vi har ikke fått melding om noen personskader. Dersom noen er skadd, dreier det seg om røykskader, sa Løklingholm til Dagbladet.no.

Brannvesenet er fortsatt på stedet. Og operasjonslederen ved Rogaland politidistrikt understreker at arbeidet på stedet på ingen måte er over.

Det er forløpig ikke kommet opplysninger om lastebilen eller hva som var brannårsaken.

I FLAMMER: Lastebilen tok fyr inne i  Mastrafjordtunnelen. Foto :THOMAS FOSSE
I FLAMMER: Lastebilen tok fyr inne i Mastrafjordtunnelen. Foto :THOMAS FOSSE Vis mer