Tunnelbrann-overlevende skuffet over Stoltenberg

Da ringte statsministeren Morland-familien opp.

SKUFFET: Laila Morland og hennes familie er skuffet over statsminister Jens Stoltenbergs uttalelser om tunnel-sikkerhet. Her møter Frode Pedersen Morland på sykehuset. Takket være familien kom Frode Pedersen og dattera hans seg ut av Gudvangatunnelen og det ble et sterkt gjensyn. Foto: Leif Stang
SKUFFET: Laila Morland og hennes familie er skuffet over statsminister Jens Stoltenbergs uttalelser om tunnel-sikkerhet. Her møter Frode Pedersen Morland på sykehuset. Takket være familien kom Frode Pedersen og dattera hans seg ut av Gudvangatunnelen og det ble et sterkt gjensyn. Foto: Leif StangVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er skuffende at Jens Stoltenberg mener norske tunneler er trygge, skrev en familie som overlevde brannen i Gudvangatunnelen i brev til statsministeren søndag. Senere på dagen ringte han tilbake.

- Det er skuffende å lese at du som Norges statsminister mener at norske tunneler er trygge når vi var nær ved å dø. Kan du ikke legge vekk valgkampen, og være ærlig sammen med oss? skriver familien Morland i det åpne brevet til Jens Stoltenberg, melder TV2.

Familien på fem reddet seg ut av Gudvangatunnelen under den dramatiske brannen mandag. I etterkant av brannen har Stoltenberg holdt fast ved at norske tunneler er trygge, noe Morland-familien er sterkt uenige i, da ulykken var nær ved å få fatale utfall.

Søndag ettermiddag ble Morland-familien oppringt av statsministeren, melder TV 2. Familien fikk fortalt hva de savnet i tunnelen, og at de mener det må innføres strakstiltak for å bedre sikkerheten.

- Han var veldig positiv til å vurdere det, slik vi tolket det. Han skulle gi beskjed til samferdselsministeren, sier pappa Einar Morland.

Familien synes det var godt å få snakke med statsministeren, selv om det var vanskelig å gå inn i alle detaljer på de minuttene telefonsamtalen varte.

(NTB)