STORE STEINER: Raset i Sogn og Fjordane har plasser steiner på størrelse med personbiler i veibanen. Foto: Didrik Olstad
STORE STEINER: Raset i Sogn og Fjordane har plasser steiner på størrelse med personbiler i veibanen. Foto: Didrik OlstadVis mer

Tunneler på Vestlandet stengt etter steinras: - Store steinblokker falt ned i kjørebanen

Steinras på E16. Veien blir stengt i flere dager. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ras stenger tre tunneler på E16 i Sogn og Fjordane. Veien blir også stengt i flere dager som følge av steinraset.

Flenjatunnelen, Gudvangatunnelen og Stalheimstunnelen på E16 ved Gudvangen er de stengte tunnelene, opplyser politiet i Sogn og Fjordane til Dagbladet.

Til sammen skal det ha gått fire ras, hvorav det tredje blokkerte veibanen.

- Det er store steinblokker som har falt ned i kjørebanen, og veien er helt stengt, sier operasjonsleder Olaug Holme til Dagbladet.

Ingen skal være skadet som følge av raset. To biler er likevel truffet av stein, men de sto parkert.

- Det er et svært skred som kommer langt oppe fra fjellsiden. Det er mye trafikk her, men denne gangen ble ingen tatt, sier innsatsleder Frank Liestøl til NRK.

Liestøl sier videre at veien nå vil bli stengt i dagevis som følge av raset.

- Kommer mer hele tiden

Politiet har foreløpig ikke oversikt over eksakt hvor lenge veien blir stengt. De ble varslet om raset rundt klokken 17 i ettermiddag.

Da var ifølge NTB en bilist som meldte ifra om raset. Vedkommende lykkes med å stanse bilen like før steinblokkene kom farende over veien.

- Det er store steiner som raser ned. Det ligger i alle fall fire blokker i veien, og det kommer mer ned hele tiden, sier en mann til NRK , som befinner seg på stedet.

- Tre ras

Steinraset skjedde om lag én kilometer fra Gudvangen i retning mot Voss. Vegvesenet ber reisende om å ikke kjøre via Gudvangen.

Raset har tatt både skog og mark i området, ifølge eieren av Gudvangen camping, Lene Hagen. Hun opplyser til Bergensavisen at det gikk tre ras. Først et lite, så et større. Etter det gikk det ytterligere et stort ras, og da gikk strømmen.

Ifølge Sogn Avis og Bergens Tidende har det rast store steinblokker ned i veibanen, enkelte på størrelse med en personbil.